View Single Post
Old 09-04-2008, 07:01 AM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: kompresori...sigurica....?

Quote:
Originally Posted by sae_certified View Post
Ako imas ikakvu mogucnost za naknadni editing, splituj signal na dve strane. jedan signal kompresuj sa brzim atac-om, ratio 2-3:1 i pokusaj da dovedes sto vise, a drugi ostavi cist, ali u sigurnoj zoni i kasnije ga normalizuj. Eventualno mozes da izvuces sibilante naknadnom kompresijom sa sporijim atac-om.

Zanimljiva resenja se dobijaju i mesanjem ta dva snimka istog glasa.

U nacelu, kompresor se prilikom snimanja koristi na isti nacin kao da radis "live" sa jedinom razlikom sto ratio ostavljas malo nizi kako bi ostavio nesto dinamike i za kasnije rezanje (ako uopste bude potrebe za time)
Cekaj, jedna stvar mi nije jasna, kad kompresujem vokale i kad mi je attack brz sibilanti krenu da divljaju, a kad kompresujem i stavim attack na neku srednju vrednost ili sto stavim vec vrednost attack-a od najmanje sibilanti su manje izrazeniji...Ne kapiram kako da izvuce sibilante sa sporijim attackom?
A ako vec snimaju neki reperi, trebalo bi ono ultra close miking da se snime, sto ce naravno da izazove jake sibilante, elem nije mi jasna ova prica oko attack-a, ja ne koristim desser u lancu ali mi je vrednost attack-a neka srednja vrednost, a kad stavim na attack na minimum sibilanti krenu da divljaju, a ovde mi se cini da ljudi drugacije misle, ne?
Jan is offline   Reply With Quote