Re: Analogni mixer
Opet ko babe o ustipcima,samo tupimo na istu temu.
Kako kupiti nesto jeftino,ali zato odlicno i u perfektnom stanju,polakomimo se za sekund kako samo mi znamo za neku kombinaciju,pocnemo da se znojimo i paranoisemo,neko ce jos saznati,daj da kupim odma dok jos samo jedini ja na svetu znam za ovo.Posle je kasno za kajanje.Naravno da sam ja verovatno bio poslednji koji je saznao za povoljnu varijantu ali sam zato bio prvi da se zajebem.E onda pocinje prica o carevom odelu.
ispod 30.000 dolara ili eura nema nista,a i to sto ima kad se kupi trazi jos,sto za odrzavanje,sto za instalaciju sto za racun za struju.
Niko na svetu nece prodati nesto da valja za dzabe,a i to sto valja a poluispravno ,tesko je kupiti od velikih igraca,pogotovo ovde u Americi,od Nesvilovaca se vise ni polovan vokmen ne moze kupiti.To se onda malo zasminka pa proda,pa se ceka dodatna kinta na odrzavanju istoga.
Tako kada vidite nesto sa velikim imenom i malom cenom momentalno bezite od toga,vidjao sam neke miksete koje i za dzabe neko da mi pokloni ne bi uzeo.Ja se drzim jednog univerzalnog pravila,nesto sto je jednom bilo krs,uvek ce i biti krs koliko god se mi trudili njemu nema povratka.
E onda u klasi do oko 10.000 nema puno pametovanja,sve je to pomalo isto,niko za te pare nije izmislio toplu vodu vec su svi koristili ista resenja i vrteli istu pricu u krug.D&R Orion nije los,licno sam za jedan projekat predlagao tu konzolu.Soundcraft je veoma dobra firma,licno mislim u toj klasi najbolja,Tascam nikada nisam voleo,Mackie je za te pare jedna od najboljih kupovina...ali opet ponavljam tehnicki razlike su veoma male.
Licno da trebam da odlucim sta cu u ovom trenutku ne bih kupovao konzolu,vec lep i funkcionalan frejm i onda bih polako slagao i kolazirao razlicite proizvodjace i tako na kraju dobio jedan funkcionalan hibrid koji bi uvek mogao biti promenljiv i nadgradljiv.
Nesto slicno je uradjeno kod Ogija Radivojevica,odabrana kolicina ozbiljne opreme podredjena funkciji.Veoma lep primer,mozda i najkompletniji je studio Hammer u Novom Sadu.Po meni je to studio totalno u vremenu,mozes da ga upotrebljavas i konfigurises kako ti je volja,sve je moguce,sve ide u sve,ogranicava te samo kreativnost i sto je najvaznije slika velike konzole ti uopste ne nedostaje-barem meni ne.
E sada malo o snovima:
ATI - PARAGON II
Kada bih sada kupovao polovnu konzolu ovo bi bio moj licni izbor do 30.000.
Bazicno je live,ali verujte kao takva radi savrseno,sa full automatizacijom dere mnoge druge izvikane i to za vise duzina.
Relativno normalno za odrzavanje,proizvodjac jos uvek postoji i pruza podrsku,lako za instalaciju,jos lakse za upotrebu.ponavljam zvuci feeenoooomeeeenalnoooo.Licno misljenje.
Pozdrav
|