Quote:
Originally Posted by eka-nika
Samo jedan kompjuter i bice bar milion " dobrih " studija na ovim prostorima.
|
Pa druze, ako biram izmedju dobrog compa sa dobrim AD/DA i dobrim preampom i nedoklepanog mixera u polu ispravnom stanju, onda uvek ono prvo. Bolje jedan kanal kako valja, nego gomila starudije. Izuzimaju se slucajevi kada je neko tu starudiju sredio, ali stvarno sredio i kad mixer radi onako kako je radio kada je proizveden i to samo u slucaju kada je mixer odgovarajuce klase.
Ovde se pominju (na forumu) razne nedoklepane ruine sh klase, Topuzi, Tompusi i ko zna sta sve ne, ili vise klase, a vrlo sumjivog stanja u kom se nalaze. Samo da je alanlogno, jer je s' analogiju do jaja

Sad, kome treba astal da impresionira klijente-seljake, to je druga stvar. Niti sam seljanin, niti volim da radim sa seljanima, pa mene ta prica ne zanima.
Ko hoce da razume sta je potrebno za dobar mix pult, a da ne kosta preskupo, Rogina je lepo i precizno sve napisao. Potpuno realno. Ko ne plati na mostu, platice na cupriji.
Dobrog mixera, za male pare i bez rekapiranja nema, a Ameri, Englezi itd. nisu bas toliki magarci da cekaju Balkance na e-bay da bi im za smesne pare prodali fenomenalnu spravu.
Dakle, ne kazem ja "Nipoto mixer!", ali kazem "Ne djubre, samo zato to je astalche...". Da imam 30+ hiljada, prvi bih uzeo nekog Neve, SSL-a itd... ali, posto nemam, a elektroniku ne poznajem da bih mogao lagano sam da ga sredjujem, nikakva krshina kod mene nece uci... Outboard DA!
Nemam nameru da bilo koga vredjam, al kad vidim kako trube o analogiji ljudi koji ne umeju da sviraju ni jedan instrument, koji matrice rade bez zivih instrumenata... Aman ljudi, pa sta onda sa tom analogijom? Da bi se loopovi i samplovi analognije chuli?

Bolje da ne komentarisem...
To sto neki pacijent kupi Lex MPX 500 (za moj sluh konzerva), pa se pali kako je to puno bolje nego software, to me bukvalno nasmeje

Jos kad ti uleti sa pricom: "Sine, ipak hardware..."

Ma nema... ubilo se... zvoni do jaja

To sto je on u kutiji, pa po imenu i tome sto moze da se gurne u rack asocira na Lex 480, ne znaci da je Lex 480. I na tarabi moze da pise p..ka, pa ne znaci da trebas da se zaletis. E kad uzmes taj MPX500, pa ga vezes na neki jeftini StudioMater Astal, pa posle to "hardwerski" izmasterujes sa TC Finalizer, jebao si mu kevu
U ovde pomenutim svetskim studijima, ja ne videh razliku "analogno - digitalno", vec se koristi i jedno i drugo i to vrhunske klase. Sad, ko misli da je svetska faca zato sto iskupuje otpade u rackovima i pitaj Boga kakve stolove... dobro... ima se, moze se
Jos malo pa ce strajkovi u Nemackoj, USA... itd. Strajkovace radnici firmi za recikliranje.

Od kad su se Srbi dosetili patenta "veliki studio, za male pare", ljudi nista nisu reciklirali... deca im gladuju jer nema posla
P.S. Ode ova tema u sve, osim o onom D&R. Ne mogu da kazem nista, jer na tom mixeru nikada nisam radio, ali, cuo sam neke radove sa njega, koji po meni vrlo korektno zvuche, a narocito ako se uzme u obzir da u to ljudi radili pocetkom 90-ih. Dakle, rezultat moze da se dobije. Kazu za njega da nema karaktera, ali da je transparentan, pa je po meni ( ako je sve ovo tacno) ipak bolje takva sprava, koja barem nista nece da ti sjebe (ako ces vec mixer za manju cenu), nego nesto sto si isto toliko platio, a nalazi se u stanju kolapsa. Ako trebam da kresnem ruznjikavu deveojcicu od 25, ipak... bolje to nego babu od 80 koja je bila nekada filmska diva

Opet kazem, nisam radio na tom mixeru pa ne mogu nista precizno da kazem...
A sta bih ja kupio za te pare? Kupio bih dva kanala Neve 1073 npr. u top stanju.