Evo ja sam poslu?ao, i suprotstaviću se zaveri da ti niko ne poslu?a snimak!
Da ti odmah ka?em, kad neko pita ne?to tipa "Mani bubanj, reci kakve su gitare" u kontekstu miksa to ispadne kao "Mani kakva je cela torta i da li ne valja fil, nego kakvo ti je testo, jel ti se dopada ukus". Negde sve to ima veze, neke gitare mogu biti dobre u kontekstu određenog zvuka.
Meni je ovde osnovni problem ?to pesma "Ne svira" ?to je jedan onako subjektivan do?ivljaj, nadam se da zna? na ?ta mislim. Sve se čuje pojedinačno ali ne predstavlja homogenu celinu. Imam utisak da si pod utiskom "Programiran bubanj, ne sviđa mi se" gurao bubanj nazad a gitare i vokal napred, tako da mi gitare vise same sa strane, vokal stoji sam u sredini. Takođe, zvuči kao da ne čuje? bas frekvencije i visoke dobro kad miksa?, (ili obrnuto, ima? kutije koje se malo u "V" pa kompenzuje? nesvesno za to) jer mi sve izgleda zgurano u srednje, noga nema nikakvu masu već samo ekser na primer. Takođe i hihat je jako zakopan. Na tvom mestu, makar iz zajebancije, probao bih da prvo uradim bubanj najbolje ?to mogu, tako da je malo krupniji, pa onda probao da gitare stavim oko toga, mislim da bi ti sve u kompletu mnogo bolje radilo. Onda bi i gitare legle u matrici, i zato i neću komentarisati farbu gitara, jer imam utisak da upravo zato ?to si previ?e mislio o farbi gitara snimak kao celina nije legao. (al ajd da ka?em da mi i one malo zvuče hladno i obrijano i da mi fali da budu malo o?trine gore, kao da si ih zamutio previ?e).
Jel dosta kao komentar?