yanprawda, prvo mi reci sta ti znaci midi osetljive tipke?
Quote:
tvojom verzijom midi kontrola tj. nacinom browsanja izmedju odredjenih midi naredbi smanjuje se potreba za posebnim tipkama sa dodijeljenim im midi naredbama(ako sam dobro shvatio) i to je ok. e sad...
|
Nisam siguran ni na sta ovde mislis.
Stvar je vrlo jednostavna. Postoje dedicated tasteri iliti tipke koje imaju fixne midi poruke. Fiksne, jer ako u Live-u kazes da koristis Mackie Control kao control surface, kontroler i Live ce se odlicno razumenti. Nema potrebe za "MIDI learn" mapiranjima i sl. Sve odmah radi.
Takodje Live salje kontroleru razne informacije, potvrde statusa, timecode, nazive trackova i sl.
Pored fixnih tastera postoje dva reda tastera na dnu koji imaju visestruku funkciju u zavisnosti od izabrane banke. Direktan pristup najkorisnijim bankam se nalazi sa desne strane pored joga i xfadera. E sad ovo je moj koncept za rad sa Live-om. Iste kontrole mogu da se konfigurisu drugacije za rad sa nekim drugim softverom. Svaki taster, potenciometar, enkoder ili LE dioda moze da se konfigurise po zelji bez ogranicenja. Cak dotle da npr. taster moze da salje "CC" ili potenciometar "Note" ili sysx ili NPRS komande. Naravno, podesavanje samih MIDI kanala je takodje prisutno za svaku kontrolu ponaosob, kao i morfing funkcija (pretapanje jedne scene sa drugom scenom) Veoma zgodno za mixovanje grupa potenciometara da tako kazem pomocu jednog potenciometra ili enkodera.
Quote:
ako meni kao izvodjacu treba real-time trigiranje klipova i scena i sl a manje sam rad s midi instrukcijama tj. browsanje njima (sasvim mi je dovoljno ovo sto bi pruzio kontroler a inace koristim uc33 i triggerfinger)
|
Pazi, samo o real-time upravljanju je ovde i rec. O latenciji ne treba ni govoriti.

Brkas neke stvari samo jos ne kapiram koje. Sva komunikacija se obavlje preko MIDI instrukcija i posredstvom MIDI porta. Cak i kad se kontroler spoji na USB port, opet se sve obavlja MIDI instrukcijama.
Gledaj na MIDI kao na jezik za komunikaciju izmedju dve muzicke masine.