View Single Post
Old 31-03-2008, 11:10 AM   #4
Fibra
Member

Fibra's Avatar

Default Re: Ableton Live controler/audio mixer (u izradi)

Uuu, ova tastatura je do jaja! Ne mislim da bi dobro dosla kao dodatak za ovaj kontroler jer hocu da izbacim sve te kompjuterske periferije ali je svejedno super stvar.
Prvobitni dizajn kontrolera je imao touch pad, ali sam ga izbacio nakon sto sam video koliki je kontroler u prirodi. I nema neke potrebe za tim.
Precice sa tatature mi nisu potrebne jer je ovaj kontroler baziran na Mackie protokolu i ima podrsku za funkcije koje nisu "MIDI mapljive" po default-u.
Takodje mi nije potrebno vise dugmica jer najdonja 2 reda dugmica menjaju funkcije odnosno MIDI poruke u zavisnost od Banke. Znaci, na banku 1 ide 16 MIDI tastera, banku 2 drugih 16 itd. Naravno, memorije odnosno broja mogucih banki ima vise ego sto jednom smrtniku treba. Donja dva reda tastera su namenjena za pozivanje sistemskih funkcija kao i za direktno trigerovanje nekog klipa (prelaz, efekti... veoma korisno za reggae/dub i sl.)

Na sledecoj strani moze da se vidi veci prikaz gde se vidi koje funkcije su dodeljene. "all sizes"
http://www.flickr.com/photos/fibra/2233376620/

@alavuk
Ne zanimaju me bas hi-tec roboti. To prepustam Hondi i Toyoti :P

Last edited by Fibra; 31-03-2008 at 11:15 AM.
Fibra is offline   Reply With Quote