View Single Post
Old 30-03-2008, 01:28 PM   #6
Koshpa
Member

Default Re: Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning)

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Prije svega toga promijeni plastike (opne, drumheads) na cijelom setu, ove koje su na njemu su ocajne, i ne odgovaraju stilu muzike koji oces da snimis. To ce te kostat manje nego jedan pristojan kineski mikrofon, a razlika u zvuku ce bit bar 30%.

Drugo, nastimuj bubanj. Tomovi su potpuno rastimovani. Nemoj da stavljas razne trake, salvete i ostale materijale na tomove, to im samo ubija sustain. Kick ti nema puncha jer je stim los.

Poslije svega toga skloni ono sto ti je zakaceno po zidovima, i stavi drvene panele, koje ne moras trajno da fiksiras, nego ih samo nasloni na zid. Ovo sto imas sad ti je pobilo sve refleksije bubnja u sobi (od high mida navise) a bass ti nije nimalo sredilo. Zato ti je kick tanak, a bubanj zvuci malecko.

I na kraju, kad budes imao neko zahtjevnije snimanje, pozajmi neke malo bolje cinele, jer ti sa ovima ni U67 overhead nece pomoci.

Kad sve to rijesis, onda mnogo brze naci pozicije mikrofona, i poceti da se bavis time kako bubnjar udara bubanj, jer ovaj koji je na snimku ga bas i ne udara, a volio bi da zvuci kao Rammstein
Ma mislim da si fulao bit. Nema mjenjanja opni, nit adaptacija studia, situacija je takva kakva je. Sto se tice nastimanosti bubnja, mislim da si to fulao jer je bubanj nastiman netom prije ove probne snimke.

Pitanje je bilo sto napraviti sa pozicijama mikrofona da se izvuce nesto bolji sound, nista drugo. Najbitnije pitanje mi je kako dobiti vise attacka na kicku na SM58ici, dali ga udaljiti od prve opne zbog proximitya ili ga jos pribliziti?
Koshpa is offline   Reply With Quote