Evo jucer smo ozvucili bubanj i snimili nekakvu kratku improvizaciju pa me zanimaju vasa misljenja i savjet. (Svoje misljenje napisat cu kasnije da ne utjecem na vasa)
Idemo redom:
Bubanj Sonor Force 1007:
TOM1: 10"
TOM2: 12"
TOM3: 14"
Kick: 22" (skinuta zadnja opna), opna ima onaj uljni pojas oko ruba
Snare: 14"
Dupla pedala Basix sa gumenim/plasticnim baticima.
Opne su "Sonorove" tvornicke. Cinele su: Crash desni Paiste 101 16" (katastrofa), Crash lijevi Paiste 201 16" (malo manja katastrofa), fus Planet Z 14" (katastrofa) i Ride 20" Planet Z po meni ok cinela.
Mikrofoni koji su koristeni:
Kick: Shure SM 58 nekih 6 cm od opne i DAP Audio Kick mic iz seta
DAP audio DK-7 koji je (vizalna) kopija Audixa, na sam vanjski rub kicka
Snare: Shure SM57 gore i dolje
Tomovi: DAP Audio DM 25
iz istog DAP audio DK-7 seta
Overheadovi: 2 DAP Audio kondenzatorska
iz istog DAP audio DK-7 seta
Fus i ride : posebno ozvuceni sa DAP Audio
PL-07 (kopija SM57) na svakom posebno
Kartice su 2 Terrateca EWS88MT snimane u Cubaseu SX3 na 44,1 kHz i 24 bitnoj razlucivosti.
Ovdje je jednominutna sirova snimka, jedino su napravljene panorame na overheadima i fusu i rideu (hard L, R) te na tomovima.
http://www.box.net/shared/miqgdxyskc
E sad da napisem sta se meni ne svidja na snimci. Kick i to ovaj ozvucen SM58icom. Jednostavno nema dovoljno attacka, iako live, kick ozvucen SM 58icom zvuci kao da je triggan. U cemu je problem? Jel moguce zbog toga sto je mic dosta blizu prednje opne, da se zog toga stvara proxmity efekt pa signal izgubi attack, zamuti se? U biti dajte savjete gdje najbolje pozicionirat SM58icu da izvucemo attack? Ovaj drugi Kick mic sam za sebe zvuci dobro.