View Single Post
Old 23-03-2008, 10:33 PM   #1
Fibra
Member

Fibra's Avatar

Default Divius - TR808 klon (pic & video)

Kao sto u naslovu kaze, Divius je klon legendarne Rolandove analogne ritam masine TR808. Sint je napravljen 1:1 prema originalnoj semi a sam sekvencer je potpuno novi i uzasno je mocan. Ako uvecate sliku videcete neke od funkcija koje su dodeljene step tasterima.
Poznavaoci originala ce primetiti daleko vise potova nego sto ih 808 poseduje. Dizajn nije finalni pa kontrola mozda bude i vise ako ubacim neke efekte ispod haube. ...videcu jos kad sve bude gotovo.

Nakon dosta rada kompletno su zavrseni i testirani bass i snare drum. Za ostali glasove mi fale potenciometri ali i to ce biti uskoro. Spojio sam par potova na ove dve sekcije i mozete cuti kako otprilike zvuci. Snimano je mikrofonim sa digitalne kamere koji nije bas najbolji za prezentaciju audio opreme ali bolje ista nego nista. Kad sve zavrsim nadam se da cu naci vremena da ga valjano predstavim. Zapoceo sam i drugi primerak koji ce biti ponudjen na prodaju. Toliko za sada.

Posto administrator nije omogucio embedovanje youtube-a na forum, evo URL: http://www.youtube.com/watch?v=DQA_I5BbiRU