Quote:
Originally Posted by perun
Sve je to stvar ukusa, na prvom i poslednjem mestu. I, naravno, budzeta. Tebi ocigledno treba nesto sto nece uneti preterano puno farbe, ali pre bilo kakve preporuke morali bi da znamo kakav lanac za miksanje imas!? U prevodu, sta taj MB kompresor treba na "nadomesti"!? Ja ne bih tipovao na Fatso, nisam cuo da se mnogo njih tripuje na njega za tu primenu, a iskreno, koristeci ga za jedan posao, nisam bio fasciniran. Opet, stvar ukusa!
Razmisli o Alan Smartu (SSL), naprimer...
|
pa sada miksam ITB. tracking sinteva je sa great riverom+rnc ili direktno u fireface. sve ostalo rade pluginovi urs/waves itd. puno mjuze koje radim su score sa EW/Vienna daklem vec ITB. projekti koji se rade cesto su brzi (promo film, reklame, kampanje itd) tj. nema vremena da se to salje negdje na posteni mastering, pa trebam komp da mi malo doda mix glue, punch i digne rms. ukratko, sto manje agresivnog pumpanja i nazalnog tona to bolje. poslije povratka u digital, mali limiting do 3dB GR mogu da prebolim sa pluginom.
ok, ako je Alan Smart baziran na SSL-u, pa ako se ne varam SSL nije bas transparentan, ili?
sto je jos transparentno od tih bus compresora, osim STC-8 (koji mi je jbga preskup) ?
Quote:
Originally Posted by perun
Usput, 99% kompresora su ujedno i limiteri, tj. sadrze i limiter
|
jes je, ali je za vecinu to ili ili.. kad sam spomenuo analog limiting ciljao sam vise na sprave koje, pored kompresora, imaju i zasebni sklop za limiting (kao npr 33609 ili STC-8). daklem oboje.