View Single Post
Old 18-03-2008, 02:28 AM   #7
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Master compressor?

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
ok gospodo vi sto ste ih probali vise razlicitih, koji bi bili najbolji za:

a) virtualni orkestar (flimski) i ambient elektrornika - da mi ga polijepi bez puno agrexivnih nus pojava. punchy a velik RMS...

b) elektronika opcenito, minimal, twisted house itd... da hebe kevu.. Fatso?

i kad b i morao jednu spravu izabrat.. npr puno sam cuo o 2500 da dobro radi za siri raspon signala (odn stilova). ali ako je neko ovdje korisito... pretvorio sam se u uho...

i za sto je 33609 dobar ? svidja mi se sto ima i limiter i comp. volim analog limitere. bez obzira sto bi ga jos sigurno malo recno u digitalnoj domeni..

Sve je to stvar ukusa, na prvom i poslednjem mestu. I, naravno, budzeta. Tebi ocigledno treba nesto sto nece uneti preterano puno farbe, ali pre bilo kakve preporuke morali bi da znamo kakav lanac za miksanje imas!? U prevodu, sta taj MB kompresor treba na "nadomesti"!? Ja ne bih tipovao na Fatso, nisam cuo da se mnogo njih tripuje na njega za tu primenu, a iskreno, koristeci ga za jedan posao, nisam bio fasciniran. Opet, stvar ukusa!

Razmisli o Alan Smartu (SSL), naprimer...

Usput, 99% kompresora su ujedno i limiteri, tj. sadrze i limiter (bar ovi o kojima pricamo), a neki i expander.

Pozdrav!
perun is offline   Reply With Quote