View Single Post
Old 17-03-2008, 09:06 PM   #6
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: Slazete li se sa mnom

Quote:
Originally Posted by Shiva
Nekad su javne osobe oblikovale javno mjenje, ali danas stvari funkcioniraju drugachije. Danas mediji oblikuju i javne osobe i javno mjenje. Pazhnja se u medijima poklanja samo onome shto mediji "vole", a mediji vole ono od chega imaju postotak. Auditorij mozhe birati izmedju onih opcija koje udovoljavaju primarnom kriteriju, a jedna od drazhi kapitalizma je i ta da je profit UVIJEK primaran kriterij. Ako ja napravim smeche od muzike ali ponudim 50% od prodaje TV stanici vjerojatno che moja muzika biti pri samom vrhu na njihovim top listama. Tekstovi nemaju vishe nikakve veze, barem ne u kontekstu toga shto che prochi a shto neche. Prolazi ono shto se gura, a gura se ono shto donosi novac. Kapitalizam poznaje samo jednu vrijednost... vrijednost mochi da se stvara profit. Kupi jeftino - prodaj skupo... zato i je najpopularnija upravo najloshija glazba.
Istina... Nesto razmisljam, cini mi se da je mnogim ljudima dozlojadilo takvo stanje stvari i da ce to kroz 10-tak god da bude promenjeno, jel si mozda razmisljao o tome?