Re: ruDAW XTM (OSX i WIN)
Pa uzmi kod tvog drugara Vranica masinu sa 8 Gb memorije i tri harda od 500, pa mi reci cenu.
Sistem Sadie( zadnjih godina ga je po mastering studiima vise nego Sonica) neznam bas kako bi radio na Mac-u.
To sto je Mac. uvek bio osnovna work masina za Digi i za Logic i za DP je tako kako jeste.
Eto, recimo, rasiptaj se, cime se tera automatik tvojih omiljenih Amek stolova.
Ovo je ako vec cepidlacimo!
Ovde je bila rec o masini koja je pod OSX-om, i koja kosta oko 1600 e, a ja sam ti samo rekao da to kod Apple kosta oko 5000.
E sad prica je sledeca, pa da svako ovde ima PTL HD i da moze izsukati 5000 bez problema( kada mu dodje vreme za menjanje masine) ovi momci to nebi ni pakovali.
Ovde se radi sa audio hardverom u (90% slucajeva) do 500 e i 10% preko 500 e. Pa sta treba neko sa RME-om da da za comp 5000 e(a mogao bi da pitas Bojana koliko bi platio specializovan PC comp spakovan za audio tamo, pa isto kao i Mac), i bleji u Widegetse u OSX-u? Jer mu za soft treba jos toliko para da bi bilo sta radio.
A to za apoteke i prodavnice si upravu, samo si zaboravio CIA,NASA,FBI itd. A bogami i SADIE, PIRAMIX i da nenabrajam dalje. Pri tome ucesce audiasa kao Mac usera je na dnu lestvice, glavne musterije su advokati, arhitekte i jos podugacak spisak sminkera u svom zanimanju.
Nije sve to crno ili belo, ima tu mnogo sivih tonova izmedju.
Iskren da budem, radim na Mac-u i volim Mac, ali ne bas kao zenu.
Last edited by LACKY; 16-03-2008 at 12:03 PM.
|