Thread: Beovizija 2008
View Single Post
Old 13-03-2008, 12:43 AM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Beovizija 2008

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
Uhh bre Oggy, kako mrzim ovakve drchne odgovore, ali hajde, kontam da me ne znas, pa necu biti impulsivan.
Nisam drcan, a nisam odgovarajuci mislio samo i konkretno na tebe, vec na "sve" koji "znaju kako".

Quote:
Rekao sam "neki ljudi" samo iz razloga sto nisam (jos uvek) u tim krugovima (sto sam pre toga i napomenuo), pa ne mogu konkretno nikog da navedem
Upravo sam to i ja rekao. Nisi "u poslu", pa ne znas. To ne znaci nista vise od toga sto sam rekao, niti znaci da si ti losiji covek od nekoga ko jeste u poslu, pa zna. Samo puka cinjenica koja se odmah primeti po tvom komentaru.

Quote:
ali prodavanje price kako je ovo vrhunsko i kako u ovoj zemlji koja je tolika kolika je ne moze da se nadje neko ko bi ovo bolje uredio je smesna.
Ne secam se da sam i jednom spomenuo "vrhunski", cak i ni u skrivenoj formi, jer to i nije...

Ali zasto?

Quote:
Neko ko je svestan neceg sto ne valja, a ima iskustva sa tim poslom, samo moze da ima predispozicije da to isto odradi bolje. Tako i taj Zrenjaninski fest na kome si ti jedan od clanova ekipe napreduje iz godine u godinu, sto ne mogu bas reci i za Beoviziju...
Nije bas tako...
Mogao bih da pricam hvalospeve ili da sebi prpisem zaslugu za "ovo" ili "ono", ali to moze da prodje samo kod nekoga ko totalno nema pojma, a svima ostalima bih zvucao krajnje smesno.

Zrenjaninski festival ima budzet najmanje 10 puta manji od Beovizije i vizuelno, organizaciono (i sve ostalo vezano za cistu lovu) tesko moze da parira. Cak ni u najavi. Iako se dosta "izvrsioca radova" nadju i na jednom i nadrugom festivalu, razlika u novcu, podrazumeva i razliku u kolicini opreme i ljudstva... Realno.

Ono sto je kod nas uvek bolje bilo (pricam o periodu od 2004. do sada) je zvuk. Razglas se ne pali dok se monitoring ne sredi do onog nivoa da svi sve cuju bez problema. Takodje zvuk koji se cuje sa razglasa, neuporedivo je bolji od onoga u SC (e sad, da li je to prostor ili sta vec, to ne znam, ali znam da se cuje mnooogo bolje).

Licno sam uradio i nesto u vezi kvaliteta TV prenosa, ali to je sada preopsirno za ono sto hocu da kazem.

Pesme...

Dzaba ti sve scenografije i sve organizacije i svog razglasa, kada ti na konkurs stignu LOSE PESME. Od toga nije imun ni najveci festival zabavne muzike na svetu, Sanremo, pa tako ni jedan drugi festival.
Nekada se dese dobre, a nekada lose i to je tako...

Quote:
Sve bolje pesme uglavnom i ne izlaze na festove bas iz razloga kakva "konkurencija" i koncepcija klasicnog festa.
Jos jedna zabluda...
Te "bolje pesme" su "bolje" samo njihovim autorima i izvodjacima koji zele da izvuku lovu od festivala, a realno su u praksi jednaka groblja kao i bilo koja druga pesma od onih "losijih". Te bolje ne ucestvuju zato sto uglavno zahtevi njihovih "vlasnika" bivaju odbijeni (opravdano) od strane organizatora festivala, te im ne preostaje nista drugo do da im sami andenu epitet "bolje".

Quote:
mogu samo da zamislim kako je preslusavati vise stotina i traziti igle u plastu sena.
Ne mozes...

Quote:
Resenje za takvu situaciju je jako tesko, ja ga svakako ne nudim, ali opet apelujem na one koji mogu, da malo vise obrate paznju na neke detalje.
Pa to sam ti rekao i u prethodnom postu... Ne nudis resenje, vec pucas u prazno

Dzaba detalja kada nema PESAMA!!!
Kada imas pesmu, mozes da je izvedes i na bini mesne zajednice, pa ce i dalje biti dobra, a kada imas sranje, ono smrdi i na najlepsoj bini sa najboljim zvukom...

Quote:
Evo npr. sto se samo Zrenjaninskog festa tice, zasto ne odraditi sam festival da se ultra razlikuje od ostalih u zemlji i regionu.
Pa evo... Pretprosle godine je pobedila Madame Piano sa (grubo kategorisano) polu-jazz baladom, a prosle godine je pobedila grupa Highway, klinci koji se loze na neki rok-metal-sta-li-vec. To ces tesko videti na nekom drugo festivalu.

Ali to nije sustina onoga sto sam hteo reci...

Poenta je u tome da ne mozes osudjivati nesto o cemu ne znas mnogo (ili nista). Barem ne sa argumentima poput tvojih i ogromne vecine ljudi koji "znaju bolje".
Htedoh reci da je festival poput Beovizije vrlo komplexan i jako tezak za organizovati. Postoji gomila problema i nije ih lako prevazici. Licna mi je zamerka sto su zakazali jedino tamo gde nije smelo. Zvuk na muzickom festivalu bi morao biti primaran, a posle toga moze sve ostalo da dodje na red.
Ostatak organizacije je prosao ipak na mnogo visem nivou nego sto je to slucaj kod ostalih festivala u okruzenju.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote