Uhh bre Oggy, kako mrzim ovakve drchne odgovore, ali hajde, kontam da me ne znas, pa necu biti impulsivan.

Vidi, znam da si se zilion puta sretao sa ljudima koji samo zanovetaju i cini im se kako bi oni sve bolje uradili, a ne znaju da organizuju ni odlazak kod komsinice na kafu. Veruj mi da ja definitivno nisam takav, uostalom pitaj Idekiusa, koji me zna malo, ali dovoljno.

Lako je reci sta ne valja, oduvek bilo, a mnogo teze odraditi posao da bi ti sam bio zadovoljan, a najteze da bi i drugi bili zadovoljni... Koji su to "neki ljudi"? Pa tu definitivno ne bih mogao da svrstam sebe sa ovakvim iskustvom, mozda za 10-tak godina, sta znam, necu da bacam pasulj, mozda zavrsim i u preduzecu sa lemilicom i unimerom... Tu definitivno ne ciljam ni na one "sveznajuce" koje si ti oslovio sa Darom i Mikanom... Rekao sam "neki ljudi" samo iz razloga sto nisam (jos uvek) u tim krugovima (sto sam pre toga i napomenuo), pa ne mogu konkretno nikog da navedem, ali prodavanje price kako je ovo vrhunsko i kako u ovoj zemlji koja je tolika kolika je ne moze da se nadje neko ko bi ovo bolje uredio je smesna. Pa i sam si rekao da je daleko od toga da si zadovoljan svime. Neko ko je svestan neceg sto ne valja, a ima iskustva sa tim poslom, samo moze da ima predispozicije da to isto odradi bolje. Tako i taj Zrenjaninski fest na kome si ti jedan od clanova ekipe napreduje iz godine u godinu, sto ne mogu bas reci i za Beoviziju...
U pravu si da je glavni problem u nedostatku ideja i samim autorima/izvodjacima, ali opet svaljivanje sve na njih nije realno. Sve bolje pesme uglavnom i ne izlaze na festove bas iz razloga kakva "konkurencija" i koncepcija klasicnog festa. Meni nije dobro posle slusanja 10 takvih abortusa, mogu samo da zamislim kako je preslusavati vise stotina i traziti igle u plastu sena. Jbg, ne mozes to da sankcionises tako sto ces pustiti samo 4 pesme na fest umesto regularnih 20. Resenje za takvu situaciju je jako tesko, ja ga svakako ne nudim, ali opet apelujem na one koji mogu, da malo vise obrate paznju na neke detalje. Evo npr. sto se samo Zrenjaninskog festa tice, zasto ne odraditi sam festival da se ultra razlikuje od ostalih u zemlji i regionu. Ne kazem da on sada nema elemenata koji ga cine posebnim, vec samo da treba povecati broj njih...