Thread: Beovizija 2008
View Single Post
Old 12-03-2008, 02:35 PM   #174
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Beovizija 2008

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
Ma meni je samo krivo sto sam svestan da bi neki drugi ljudi ovo odradili daleko bolje i sto se organizacije tice i ne tolerisanja limunada kojih ima 99% na festivalima... Ali dobro, sto da bude dobro, kad moze i lose... Sto prosetati do super marketa i za manje para kupiti bolju hranu, kad je tu obliznji dragstor sa salamom podrigusom...
Ocigledno bas i nemas pojma o tome sto pricas, kada ovako pricas.
Koji su ti "neki drugi ljudi"?
Uvek je "neko drugi" pametniji, bolji, lepsi, muziikalniji...
Da li si to ti?
Da li je to tvoja komsinica Dara?
Ili moj komsija Mikan?
Daj da vidimo koji su ti vecni "neki drugi, bolji", pa da oni organizuju sve u nasim zivotima i da konacno sve postane savrseno...

Daleko od toga da sam zadovoljan svime, ali se vec godinama bavim istim poslom i znam sta znaci organizovati tako nesto.
Za Zrenjaninski festival stize svake godine izmedju 200 i 400 CD-a sa (s)"hitovima" i ti, kao neko ko bira i slusa, moras da napravis selekciju od 20 ili 30 pesama. Pesmu su takve-kakve su i ako nisu dobre (a retko kad jesu), nije dobar ni festival. Za Beoviziju je to verovatno i mnogo veci broj.
Nije kriva organizacija ili bilo ko OSIM AUTORA!!!
Obzirom da je u Srbiji (a i u okruzenju) mainstream pop, neki derivat (koji vise podseca na abortus) "osamdesetske" muzike i kada u interpretaciji najpoznatijih izvodjaca on zvuci za "prst u usta", sta ocekivati od onih kome su te iste zvezde uzori? Pa ti bi, da mogu, najradije odbacili svoje zivote i klonirali se u bol i patnju svoga idola...
Propusti u organizaciji su TEHNICKE prirode i vrlo su ocigledni za onoga ko zna o cemu se radi.
Ove sve druge opservacije su "kako mali Perica zamislja organizovanje festivala" i ekvivalentne su utopiji.
Opet... Ako neko ume i moze bolje, nemam nista protiv da to i uradi.
Dalje... Ko je taj koji kaze da su festivali "vrhunska umetnicka manifestacija"?
Festivali nisu nista drugo do mesto (ili nacin) gde mozes da predstavis nesto sto radis. Dzabe termin na TV-u, puno novinara na jednom mestu, dzabe pice u bekstejdzu (izuzev Beovizije) i nista vise od toga. Ko veruje u suprotno nije mnogo "cist".
Igra se prljavo i to je svima ocigledno, a to da li ces ili ne da pristanes da "igras" tako, zavisi samo od tebe, kao nekoga ko zeli ili ne zeli da pristane na neke stvari.
Ja vec koji put na festivale saljem pesme koje apsolutno ispadaju iz standardnog poimanja festivalske pesme i do sada sam uvek prilicno dobro prolazio, uprkos tome sto nisam podisao "ovome" ili "onome".
Sve je stvar vaseg licnog izbora, savesti i mogucnosti (umetnickih).
Licno volim da vidim kada neko kaze "ja umem bolje", pa to tako i uradi, ali se jezim od praznih prica i forumske demagogije.
Pozdrav

(p.s. hvala Slowstaru na velikoj oceni u finalu )

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote