Thread: API 500 Moduli?
View Single Post
Old 11-03-2008, 08:55 PM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: API 500 Moduli?

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Zasto to mislis ? Ako su delovi za npr 1176 stvarno jeftiniji od onoga koliko sprava zaista kosta .... znam da se tu placa ulaganje u umni rad kao i u marketing , razne kuvarice , cistacice ..... zato bih voleo da mi kao strucnjak obrazlozis razliku ....

Licno sam radio na desetinama 1176 i ca i iako su mi imale slican karakter ( kao uostalom i UAD 1176 ) Svaka od njihj je radila prilicno drugacije .....

I sprave su se obelezavale ( kao i pojedini razliciti kanali na istom stolu ) kao , ovaj je dobar za dobos , ovaj je super za bas ..... ( govorim o UK u ranim 90 im )

Pozdrav

opste je poznato da sve stare sprave , pogotovu 1176 itd zvuce razlicito...isto tako je poznato da to sto je unutra kosta vrlo malo u poredjenju sa cenom celog proizvoda.

Sad, ko voli DIY i ko ume (pre svega), moze lepih stvari tu da se napravi..jedno vreme sam imao problem sa DIY tehnikom jel je bila ruzna do bola...ali u danasnjje vreme SVE se da napraviti , pa cak i da izgleda super..

Secam se prve grupe u kojoj sam svirao, pre mnoogo godina (28!) lik je imao neko malo pravljeno pojacalce u konzervi, maltene, i svirao na nekom malom papirnom zvucniku, Ibanez Les Paul kopija, ali zvuk !!! L U D I L O !!! Santana na kvadrat i ko sve jos ne...

Evo decko is Poljske uradio Pultec clone (i doradio ) Amtec, http://www.amtecaudio.com/ svi se izuvaju na EQ..sad ima i distribuciju u Americi..Vintage King!

'De je ta lemilca??
DaBear is offline   Reply With Quote