ja namjeravam prec na 500 rack i zamijeniti svoj Great River N
V, za NV500. za sada me uvjeravaju da je potpuno ista stvar.
inace ne radi se o samom napajanju jer moderni 500 moduli imaju svoje regulatore koji im pretvore tih +/-16 volta (sto je 500 standard) u onoliko koliko im treba. tako onaj rolls i la chapell rade i po 200 i nesta volti da gone TUBE preampe u 500 formatu. naravno, za sada je kod nas sve o tome samo nagadjanje, jer dok se ne proba uzivo... ja im nista ne vjerujem.
neki od njih nemaju regulatore, vec idu na tih 16 a originalno su radili npr na 24V ili cak vise - sto de facto znaci
ni?i headroom.

cuo sam i ja da P1 nije skroz isti kao Pacifica, mozda je tu ujb. a to me pojacalo prilicno zanima. za GR sam cuo da koristi regulatore. ko ce ga znat..
ono sto je interesatno je da API2520 (u API512C i sl) a i mnoga druga operaciona pojacala koja koriste neki od tih modela, zapravo rade i mogu podnijeti vise, pa me ideja DIY api racka jako privlaci jer mozes napraviti PSu koji ?iba van i +/-20V, i sve ce i dalje raditi kako treba, ali... bolje.
to mi je informacija od tipa koji radi DIY API 500 preampe (Jens @ Eisen Audio), razgovarali smo preko maila.
najnovije vijesti (od rogine) su mi da Purusha iz ljubljane, s kojim sam prosle godine diskutirao o mogucnosti DIY racka, jest krenuo u taj projekt.. to bi moglo bit fenomenalno jer bi cijena sigurno bila jedno 4 puta manja od API, BA ili Purple 500 racka...