Quote:
Originally Posted by idekius
Zar to nije "Nacionalni servis"?
Oni sami kazu ovako nesto: - Radio-televizija Srbije je organizacija javnog radiodifuznog servisa u Republici Srbiji;
- Skraćeni naziv Radio-televizije Srbije: RTS;
- Osnivač RTS: Republika Srbija
|
A sto se svi cudite? Zna se gde je centar moci i gde je lova. To se jako tesko menja i niko nije lud da to prepusti svima ostalima.
Ja sam resio i stojim iza toga da ne placam TV pretplatu sve dok je na NACIONALNOJ TELEVIZIJI "Beogradska hronika". Takvu emisiju moze da ima neka lokalna, gradska televizija, a na nacionalnoj frekvanciji moze da bude samo "hronika Srbije" ili kako sad vec moze da se interpretira, a da bude podjednako za sve.
Na nacionalnoj TV mi svi dobijamo servisne informacije za Beograd, a ne za sve gradove u Srbiji.
Sto kaze Deki, mozda je tih milion i po ipak mnogo vredniji od ostalih 5-6 miliona ljudi u zemlji, pa zato i takva raspodela...

Beovizija je privatni festival koji je necijom odlukom postao selekcija za Eurosong, te nemam zamerki na naziv festivala, vec na cinjenicu da za tako nesto mora da bude raspisan javni tender i da svi mogu da konkurisu pod jednakim okolnostima.
Isto tako mi je smesno da nagradu "pevac godine" uzme Sergej Cetkovic (uz duzno postovanje) koji je strani drzavljanin. Onda bolje da su je dodelili Robiju Vilijamsu on ionako bolje peva, a bila i pesma njegova jedna, pa su mogli da caste i pravog autora...

Sad sam malo "otrovan", ali zaista nemam nista protiv decka "Robie Wiilliams wanna be" jer zaista lepo peva i mogao bi dosta da postigne samo kad bi se neko potrudio da od njega napravi "njega". A nemam nista ni protiv Sergeja. Covek lepo peva, ima dobru produkciju, pesme, samo sto nije nas drzavljanin, pa je nagrada trebala da ode nekome odavde ili da napravimo internacionalni izbor za pevaca godine
Licno, nemam zamerki na rad zirija i mislim da dve pesme gde sam ucestvovao i koje su usle u finale, niko nije ostetio u procesu glasanja.
Malo mi je cudno samo, sto smo svi znali pobednika, a da pesma jos nije bila ni snimljena, ali to vec nije moja stvar da o tome raspravljam.
Moja licna zamerka je, isto kao i prosle godine, ta sto se pice u bekstejdzu kupuje po vrlo jakim cenama za razliku od bilo kojeg drugog festivala (gde je za "dz", kako pravim domacinima i dolikuje), te sto festival ne dodeljuje ama bas ni jednu nagradu (pravu), tj. nema "nagradni fond".
I da... Zvuk... Katastrofalan, kao i prosle godine.
Inace, nije bilo lose i pristojno smo se proveli