ajmo sad ovako.. prvo lakshi pa onda tezi odgovori (kucanje je u pitanju u ove sitne i pripite sate koje provodim sam sa jelenkom)

:
@kendza: skidam pesmu pa cu ti bacim koment tamo
@jan: bacio sam low roll off na geminiju.. to je jedino, a drugo je shto sam iskompresovao signal da je sva dinamika zbudzena u jedan bit.. shto mozesh chuti i po ulasku u drugu strofu kada devla 'vata vazduh i to se chuje chak i glasnije od vokala.. tako da je moguce da je tebi i ogiju zbog toga tanushav glas, ali pesma je prenabudzena tako da ni ne ide mi neki "debljii" zvuk.. slushao sam ih na mojim monitorima, a uskoro cu, najverovatnije i na questedima pa cu imati tachan podatak o tome shta i gde..
e sad, ajmo..
@oggy: shto se tiche samog "repovanja"L nismo ni shminkeri ni dzukci.. jendostavno deca koja su odrasla na ovim ulicama (ne znam odakle si) i pokushavamo na shto iskreniji nachin da prikazemo ono shto mislimo.. s tim shto, mislim da je devla (ortak iz benda) podbacio "lirichki" u svojoj (drugoj) strofi, ali je zapechatio celu prichu sa nastavkom na moju trecu strofu.. jbg, glupo mi je sad da pricham o svemu tome, ali sve shto je recheno je istina.. chak i najsitinija rech, istina je.. bili smo probisveti, i sad smo se smirili i pobegli od cele te priche.. kao shto ce u dosta narednih pesama biti i objashnjeno.. eto, imash pesmu "moja pricha" na myspace-u i ona je iskrena da iskrenija ne moze biti.. e sad, neko bi to nazvao dzukac.. mozda.. vrlo verovatno.. ali ne moram da repujem kroz zube da bih preneo svoju prichu drugim ljudima.. ako smo se dobro kapirali, to je glavni problem..

eto, moja strofa je nastala spontano dok sam peshachio u 3am od 33eg bloka (novi beograd - genex) do banovog brda.. gde sam kasnije chekao autobus.. shto i pominjem u pesmi.. i nije mi prvi put da to radim.. jer u tom trenutku, ja sam se osetio kao da je ceo beograd moj.. i stvarno sam ga video kao kucu punu topline, iako znam shta se sve izdeshavalo na putu koji sam sledio.. (i metaforichki, i bukvalno) i od same pomisli na sve to, svaki normalan chovek bi zeleo da pobegne.. ali ja sam se osetio kao kod kuce.. to je shto se mojih strofa tiche..
ako si mislio da treba dzukachki da zvuchimo da bismo preneli tu atmosferu, onda je to (po mojem mishljenju) potpuno shminkerski i holivudski..
evo jedan tekst gde cesh mozda shvatiti moj stav:
---------------------------
uplice se dim
shto mi izlazi iz usta
iza njega vidim pobednika
i ortak ochima koluta
"ma sve to sranje,
veruj mi na rech,
ne treba ti rep,
samo ribe i kesh"
shaljem dalje...
pa chekam novu turu,
shta brate da ti kazem,
a da ne reagujem burno?
"okeej, brate..
ma sve si ti upravu,
ali nisam gangster,
cune glumim budalu"
-"al to je jedan poslic
mnogo brate kesha!"
-"puno jeste kesha
ali dosta mi je jednog lesha,
da li treba da te podsecam
shta se sve desilo,
ortak shto je zagino,
i drugi shto se obesio,
nisam u fazonu vishe
idi pitaj nekog drugog,
ponudio cim,
samo me odgurn'o..
rekao mi je da sam pichka
sa josh nekim pridevom
otishao je to veche,
vishe nikad ga nisam video..
ref:
da li znash kako boli kad nestajesh u ponoru mraka?
da li znash ko te voli i koliko ta ljubav je jaka?
da li znash kako boli kad izgubish "naj" ortaka?
refren se peva a matrica je skroz bolesna.. mozda sam slao janu, nemam pojma..
--------------------
pesma je takodje vrlo iskrena i realna.. a da li mislish da stvarno moram da pevam sa nadrndanim glasom?
shto se mixa tiche, oko kicka se apsolutno slazem.. shto se stereo slike tiche, mislim da su ovi strigovi provucheni kroz filter i psp warmer, skroz dovolji u stereu.. a ako promenim hatove, definitivno moram i refren.. poshto ako hat bude prljav i sempl (koji je na pragu neslushljivo prljavog) ce morati da se menja.. a kazem, sve je krenulo od toga.. tako da mi je on na neki nachin drag.. realno, manji je problem da mi neka od drugarica (inache dobrih jazz pevaljki)

otpeva ponovo sve.. al meni je ovo ok.. samo shto sam zamislio scratch preko..
eto, btw, mogu da ti okachim strofu jedne pesme koju sam radio pre godinu dve.. koja je iskrena (nema veze sa ovim ulichnim prichama) do bola, i prilichno kontroverzna.. ali opet ja nisam neshto previshe nadrndano zvuchao.. pa da mi ti kazesh da li ti se ta vishe svidja.. oce?
btw, uvazavam svaku kritiku.. nemojte da pomislite da se branim il shta god..
p.s. shto se geminija tiche, sad se setih da si (ogi) spomenuo preamp.. ide mi kroz dbx 376 pro u emu 1820.. trenutno ne mogu bolje, a ovaj zvuk mi pashe samo tako..
pozdrav