View Single Post
Old 06-03-2008, 03:11 AM   #34
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Nivo traka u aranzmanu

hmm, ja sam te sad skontao, i na tragu smo slaganja, ali je problem samo u pocetnoj idekijusovoj premisi da se ne bi zajebavao sa 20dB dinamike nigde u lancu, sa kojom se slazem. Dakle, ako smo snimili nojmana uspesno na -30ak dB jer je njegov maximum oko 90, trebalo bi da je sve kul. Osim sto nemam pojma koj ce mi K snimak sa referentnim nivo-om od -30, pa cu generalno dal gainom nuenda, dal normalizacijom, dal bilo cim podici do nekih -10 il 0 cisto da bi ga cuo kad vec radim sa njim. E tu sad onaj prag suma sa -110dB mojeg RMEa pocinje vec da igra ulogu, jer se ako nojmanovih 90dB postane digitalna nula (sto nije strasno jer Nuendo barem interno ne klipuje sta god mu radio), onda prag konvertera dize na -70dB. Hmmm, -70? pa to je vec audibilno na tisem materijalu u pauzama (znam jer moj REV 7 iz '84te sumi tu negde na -72dB). Sve je to lepo, i nece da pravi mnogo problema, al za koj klinac lepo i bezbedno ne snimis to do bezbednog nivoa od klipovanja (sto zavisi od programa), i pametno iskoristis tih 20:6 = preko 3 Bit-a digitalnog zapisa..
Arthur is offline   Reply With Quote