View Single Post
Old 06-03-2008, 12:14 AM   #20
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Default Re: Nivo traka u aranzmanu

Ma probaj da snimis sto glasnije a sa sto manje shuma,dakle...konvertori....mikrofoni....instrumen ti....soba..... sve ima i te kako udela u konacnom GLASNOM usnimku. Druga je pesma VST, tu moz da se igras do sutra....
Moj savet je uradi par usnimka... tise, glasnije....kompresuj....obradjuj kako ti padne na pamet, pa ces verovatno videti sta se iz tvoje opreme i tvog rada moze izvuci...( treba biti objektivan ). Eto ja sam barem to video u mom slucaju... to su neke elementarne stvari..... tek sada vidim gde sam gresio, ali dobro sta da se radi...... no, dobar usnimak je sve sto ti treba...pa miksaj ga gde oces....I sa ovim vazdusnim i vodenim plugovima moz' napravis sasvim pristojan mix....ali samo ako imas dobar usnimak...dakle materijal za obradu trebao bi biti cist, glasan, bez shuma, samo da se oseti karakter sprave kroz koji prolazi i to je to. Ostalo je na tebi i tvojim usima ..... Da, samo da dodam (uvek se setim reci mog raz. staresine) VEZBA CINI MAJSTORA ! Pa eto ako oces da te zovu majstore onda samo VEZBAJ !!!

nenad is offline   Reply With Quote