View Single Post
Old 04-03-2008, 03:12 PM   #8
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default Re: Nivo traka u aranzmanu

pa,ja se izgleda jedini drzim nekog sumanutog principa da nivo usnimka bude oko nekih -6db ,ne nize,ali ne ni drasticno vise,bas iz nekih razloga koje je Perun naveo (podnivo-i sa jedne i digit.distorzija sa druge strane).primetio sam da u kasnijem radu pri ovim nivoima usnimavanja uvek ima dovoljno mesta za razne volumenske intervencije na tim pojedinacnim signallima,a bez nekog veceg cackanja master shine(izuzev,naravno-stavljanja limitera,koji se mozda tek povremeno "zacrveni" )
jbg,mozda gresim,ali koliko vidim,ni ovde izgleda nema pravila.svako ima svoj pristup.
no nema veze,svako iznosi svoje iskustvo,
najbitniji sudija je ipak na kraju UVO .

@AVAX
meni jedino logicno zvuci ili da okacis ,kao sto ti je Max rekao,deo jednog i deo drugog projekta(ukoliko uopste imas to negde exportovano u wav)
ili ako si jos u samim projektima,proveri sta se desava sa trakama gde si snimao nisko frekventne signale.evo,lupam,npr.,poigraj se sa harmonicima odredjenog signala umesto pojacavanja kompletnog signala ili probaj nesto slicno u pogledu ekvilizacije ili nesto drugo u vezi kompresije radije nego puko pojacavanje ili smanjivanje gain-a.
najbolje okaci to,ako imas vec u wav-u.cisto i zarad nas drugih , znatizeljnih

poz....

Last edited by milanCHE; 04-03-2008 at 03:16 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote