View Single Post
Old 04-03-2008, 01:56 PM   #114
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Default Re: Focusrite Liquid-mix..utisci

@"DADDY Z":
Kod mene tog "bug"-a nema...

@"Jan":
Link je prvi postavio "DADDY Z", jos na trecoj strani ovog "thread"-a - ja sam to prevideo i napravio "double post"...

Uvek je pitanje - kod testova koje ne radis sam, pogotovu kod onih "sluzbenih" koje je radio prodavac - verodostojnost... da li su parametri na testiranim uredjajima identicni, da li su zaista A/B testovi (ili A/A, odnosno B/B sa ciljem "vidis, POTPUNO isto radi")... Uporedjivano je 9 konvulzija (SSL MasterBuss kompresor, Distressor, Manley EQ, Pultec, Smart Research kompresor, Drawmer kompresor, Avalon EQ, Neve kompresor i 1073 EQ) od 60 - 5 kompresora (od 40) i 4 EQ-a (od 20)...
Za uporedjivanje "na uvo" bih morao da provedem mnooogo vremena sa uporedjivanim hardware-om i da tacno poznajem karakter i mogucnosti svakog od tih uredjaja, da bih mogao da kazem sta je sta i da li "kutija od 600-800 eura radi isto kao gomila od 500000"...
Liquid Mix NE TRETIRAM kao uredjaj koji "zamenjuje" 32 API-ja, ili 32 Neve-a, ili koju god mogucu kombinaciju, nego kao uredjaj koji mi omogucava veliki izbor korisnog alata za dobijanje rezultata kojim sam zadovoljan.
Mislim da uopste nije vazno da li Liquid Mix (ili UAD, ili Power Core, ili Waves, ili bilo sta drugo) radi KAO Neve, API, SSL... vazno je da li mozes da ga iskoristis da dobijes ono sto hoces i da li mozes sebi da ga priustis...a tu je jedino resenje - PROBATI u praksi...
Ogi is offline   Reply With Quote