View Single Post
Old 02-03-2008, 12:39 PM   #2
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: Dupla parametrika u zivoj svirci

+15 db ?

moze, ali samo ako je Behringer mixer, ili neki ultrakatastrofalan razglas. Uradi to na dobrom razglasu pa ce te tuziti masa sto je ogluvela

bez zeze, evo ja sam odradio preko 700 koncerata na svacemu, od kucnih FBT, Mackie, Zeck i ostalih pa do velikih EAW, Turbosound, Vertec, Meyersound.... tesko da ces ti uraditi +15 na upeglanom sistemu. Ali nesto si dobro rekao - vijaj sound, a nemoj ici na predefinisane presete za instrumente! evo ziv primer - snimam vec drugu godinu EXIT, pa malo malo obidjem Alesise HD24 da vidim rade li (posto znaju da stanu i kad dune vetar, ali inace za te pare su super), a na putu do reka cujem "e bas je simpa kick drum" popnem se kod mixera, EQ nema veze sa mozgom! sve kontra, ekvilajzerom odseceno sve! nema nista od 200-8000, a radi! eto dokaza - dabome da su korisni ti preseti u glavi, ali ne mora obavezno da znaci da je to to. Pa samo uzmes i ekvalizujes jedan te isti bubanj na Open Air, i u klubu... nema veze jedno s drugim.
...ali generalno ima dobrih saveta u proslim postovima, tako da ih procitaj jos koji put ili zapisi (bolje da zapamtis ! a ne ko jedan kolega !
- snimamo mi neku svirku u studiju, i krece baja da ekvalizuje i miksa - sa numerickom tastaturom!! otvara Kick EQ - i kuca: visoki toliko, lo mid toliko... Enter. Snare, visoki toliko.... ko na blagajni - sve napamet !!!!
budi bog s nama, uspeo sam da ga udaljim, iako je vlasnik studija, pa smo sredili sve ok.

trust your ears i vozi pomoci ce ti ovo sto su ljudi pisali, ali samo za starter point. i pazi da ne preteras!! (kao jos jedan kolega - kaze "matori svi mi prisli i rekli kako je vokal veceras zvucao posebno, bar 30 ljudi mi je prislo da me pohvali! - reko "Super, pa sta si radio sa vokalom" , a on kaze "pa isekao sam sve ispod 3kHz !!!" ...ja cutim... i cestitam mu. eh da vidim taj bend i tu publiku kojoj je to ok ajd da je lowpasss pa da se cuje sve do 3khz.... ali saseci sve ispod 3..... lele

usi wide open i teraj.
pozzz
Bitch is offline   Reply With Quote