View Single Post
Old 28-02-2008, 08:41 PM   #6
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Obracun poreza i doprinosa po osnovu ugovora o autorskom delu?

Moram da se umesam, Oggy nisi u pravu uopste, hajde malo logikom, znaci agencija za knjgovodstvo se bavi knjigovodstvom, po toj logici zasto da agencija za knjigovodstvo se ne bavi i masteringom, nije tako, i to je poznati Srpski sindrom da svi sve znaju. Ja sam definitivno protiv toga. Naravno da ti nisi namerno napravio ovakvu gresku, ali stvar je u sledecem, ugovr treba da napravi neki pravnik,advokat ili bilo ko se stvarno razume u pravo. To je jedna stvar, druga stvar je upucena onome ko je pokrenuo ovaj thread. Krivica je i tvoja jer si poprilicno usao naivno u posao. Prvo kad se nesto dogovoris onda o tome i napravis ugovor, svejedno je ko ga radi, da li ti ili firma za koju si radio, znaci to je nezbiljan posao koji si sklopio i za to snosis i ti delimicnu krivicu, predpostavljam da si neiskusan. Ja ne kritikujem vec samo ukazujem na jedan problem sa kojim se verovatno susrece dosta forumasa. Ono sto si ti postavio kao problem ustvari jeste posledica. Obracun poreza na autorski honorar je stvar tehnicke priride koji resava svaka racunovodstveni radnik prilikom isplate, sto znaci da je trebalo da se dogovris za neto iznos. Ja ne znam tacno ali mislim da je na 100 dinara poreza nesto oko 30%, koliko ja znam, mmoguce da gresim, ja sam tako ranije radio, a sada radim drugacije hehehehe da ne otkrivam bas jer nije bas sasvim u skladu sa zakonom.
Braca is offline   Reply With Quote