Thread: Fond Za Razvoj
View Single Post
Old 28-02-2008, 08:52 AM   #5
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Fond Za Razvoj

Moguce je ovo sto kaze g.Bogy da su promerili iznos na 4.000.000, pa ukoliko predjes taj iznos automatski ulazis u sistem PDV, s tim sto sam zaboravio da napisem da i ispod tog iznosa mozes da stavis zahtev da budes u sistemu PDV i oni ti to odobre, to je varijanta bolja u slucaju da kupujes potpuno novu opremu pa onda imas mogucnosti da prakticno to kupis bez PDV (tako sto platis PDV a posle to odbijes).
Sto se tice Fonda za razvoj molim te zbog ostalih clanova da budes aktivan u ovoj temi, jer mozda i drige forumase interesuje to.
Sto se tice procene stana, ona je potrebna verovatno zbog stavljanja hipoteke na stanu, kao garancije da ces vratiti kredit. Sto se tice biznis plana, to je ustvari studija izvodljivosti tvog biznisa, ima puno price oko toga u Srbiji a retki su dobri biznis planovi. To je dokument u kome su sagledani apsolutno svi parametri vezani za biznis koji zelis da radis, jedna analiza troskova, prihoda, trzista, okruzenja, konkurencije, predvidjanja na osnovu takve analize-koja ustvari tebi tacno govori sta treba da radis, jer biznis se ne radi samo na ''osecaj'' vec na osnovu realnih pokazatelje. Ja ti preporucujem da na netu potrazis modele bizis planova, dobro ih proucis i konacno sam sebi napravis to, umesto da placas nekome potpuno bezveze neki imaginarni biznis plan (obicno tako rade, samo prepisuju), osim recimo firmama kao sto je ekonomski institut u Beogradu ili kako se vec zove, koji to jako ozbiljno radi
Braca is offline   Reply With Quote