Quote:
Originally Posted by Moritz
U kom smislu " ovakav raspored" ? Kao WIIMOTE?
Vrlo je kompleksno i samo zavisi sta tacno zelis da uradis, tacnije koji ti je krajnji cilj.
Postoji puno razlicitih nacina da uradis jednu istu stvar. Sustina je da ti potrebno poznavanje osnovnih principa fizike zvuka ( frekvencije, dinamika...itd.) i osnove sinteze ( svih metoda - Aditivne, FM, Subtraktivne, Granularne...) zvuka da bi mogao da uronis malo dublje od pukog pustanja preseta.
Konkretan primer ( Light Sabre Star Wars ) koristi dve vrste sinteze, sample player, reverb i jos nesto ali sam zaboravio sta i "pojede" 8 DSP -a !!!
|
Mozda me nisi ukapirao,jasno mi je da ovo nije "presetaska" platforma,i jasno mi je da je jako kreativna.Ali,recimo da neko kupi to,i ima a neko korisnicko iskustvo,pa ga ja onda pitam:
1-Koliko VREMENA treba recimo PROSECNO da pripremis primere kao u linku koji sam quotovao ili za ovaj koji si ti izdvojio- Light Sabre?
2-WIIMOTE je kontroler, to mi je jasno...Koliko vrsta kontrolera postoji za platformu?
Da li se kontroleri medjusobno razlikuju po unapred predvidjenoj nameni ili im ti putem mastovitosti znanja i dovitljivosti odredjujes sta ce raditi.
3- Da li postoji neki kontroler koji radi sve ono sto i svi drugi zajedno ili moras da ih kupujes sve da bi izvukao maksimum iz platforme?
4-Kada recimo uradis svoj preset za nesto kao npr Light Sabre,koliko je lako ili komplikovano da ga iskoristis kao polaznu osnovu za "isto to" ali sa drugim semplom ,za koji mislis da moze da se uklopi u to isto?
5-Kako se platforama(i da li se uopste) integrise u recimo Nuendo,sto mene posebno zanima jer u njemu radim?
Pozdrav.