A prethodni model hardvera koji je pokretao KYMA softver se zvao Platypus ili ti kljunar ( ono zivuljce sto nosi jaja i ima kljun a nije ptica ima krzno a nije sisar i zivi pod vodom a nije riba i naravno zivi u Australiji).
Razlozi prodaje su bili vrlo licne prirode tako da su pare ( na zalost ) bile maximalni prioritet sto srecom vise nije slucaj pa stoga i vise ne moram da je otudjim od sebe

.
Koga zanima da cuje uzivo i da proba Sveti Gral dizajna zvuka ( kako je inace zovu u internim krugovima) neka se slobodno javi i neka dodje, samo nemojte posle da mi se zalite kako vam vise ne izbija iz glave i kako je to jedino sto vam treba u zivotu

...salu na stranu, 14 godina sam cekao da je se docepam i verujte mi da je vredeo svaki minut cekanja.
Veoma puno muzicara ( posebno sa elektronske scene ,mada ni rokeri nisu imuni na nju) i producenata koristi Kym-u a da to ne pominje uopste, stavise i skrivaju da uopste i znaju da to i postoji.
Spisak filmova u kojima je koriscena je poduzi...Star Wars, Finding Nemo, Master and Commander....itd. su samo neki njih.
Postoje samo dve negativne strane
- Cena
- Kompleksnost i zahteva veliku posvecenost i vreme. ( ovo i ne mora da bude negativno, samo ako volite instant onda bezite od nje koliko vas noge nose)
Da ne duzim dalje posto bih mogao da ispisem kilometre ako vas nesto zanima pitajte.
Ko hoce nek se javi , pa da dodje da cuje.
Evo da jos malo zagolicam mastu
http://www.youtube.com/watch?v=TlTnLxqxUZs