View Single Post
Old 25-02-2008, 03:11 PM   #5
Don Solaris
Pro Member

Default Re: carina na opremu u hrvatskoj

Ja sam pro?le godine htio prevariti carinu, tako ?to sam tra?io prodavača dva računa. Naravno na carini su to otkrili. Največa budala u cjeloj priči sam JA ! Idem raditi dva računa zato da u?tedim 25 EUR razlike u carini. Stvarno sam kreten !!!!

No dobro... objasnim im da se ne bavim preprodajom i da je za mene. Mogu slododno doći kod mene i vidjeti da posjedujem oko 30 synthesizera. Uglavnom, dođem drugi dan sa pravim računom (dakle, punim iznosom). I priznam da sam ih htio prevariti itd. (inače to je prvi puta u ?ivotu da sam i?ao varati carinu, i ba? me tada uhvate - nemo? vrjerovat!)

Da skratim priču.

PLAČAJTE CARINU i POREZ i nemojte ih ni u ludilu poku?ati varati !!!

Ja sam na?alost to osjetio na vlastitoj ko?i. Mene su poslali na ?pediciju (iako po iznosu nije trebalo) i jo? su mi zaprijetili da je globa za varanje carine 15 000 kuna (2000 EUR). Uz to ide i prijava Poreznoj Upravi (dakle provjera imovinskog stanja, posjedovanje opreme...).

Obzirom da sam priznao počinjeno djelo, oprostili su mi ovaj puta, pa nisam morao platiti globu. Nisu me niti Poreznoj prijavili. Dobro, Porezne Uprave se niti nisam bojao po?to nisam ?vercer. A sva oprema koju sam ikada uvezao unazad 15 godina, je doma, kod mene. Znači - kupljena za vlastite potrebe. Nikakva preprodaja (ili bogaćenje na račun toga) ne dolazi u obzir.

UPUTA:

Kada kupite ne?to na eBayu, tra?ite kupca da isprinta onaj račun od eBaya, NA PUNI IZNOS (uređaj + po?tarina) i ubaci to u paket. Kasnije to carina provjeri na eBayu i obračuna 22% PDV-a. Platite. I to je to. Mirno spavate, i nema brige!!!
Don Solaris is offline   Reply With Quote