Re: Fond Za Razvoj
Koliko je meni poznat zakon o jedinstvenoj klasifikaciji delatnosti, mislim da ne postoji sifra za registraciju studija. Uglavnom po meni to je usluzna delatnost i moci ces da je podvedes pod agenciju za pruzanje audio video usluga, ta delatnost se moze obavljati i preko sifre marketing. Prema tome, mislim da registracija tvog biznisa nece predstavljati problem. Ono sto je bitno za tvoj biznis, a pisao sam o tome u ranijim postovima, jeste da li zaista mislis da ces imati posla i da li ces inkasirati jedno 60.000 dinara mesecno, jer najmanji troskovi poslovanja male firme se krecu i do 25.000 dinara mesecno, pa jedna plata radniku, i jos da ti ostane nekakav profit. Lepo je podici kredit iz Fonda za razvoj, ali ja licno ne verujem u takve kredite, jer od tih para ne mozes da napravis ozbiljan studio. Ovde imam u vidu konkurenciju narocito u Bg, gde zaista postoje ozbiljni studiji. Prema tome oprezno sa kreditom, ako mislis da ga vracas iz tekucih prihoda dobro moras da procenis stvari.
Uhvatili ste se za buku i inspekcije koje to kao kontrolisu, ali mislim da to u sustini nije problem, lepo potrosis par hiljada eura i zavrsis sa bukom, pa sledecih par hiljda eura da napravis akustiku. Prema tome zacas odu novci, a rate kredita stizu. Zakljucujem i preporucujem da opreznije napravis i razradis biznis plan za tvoju delatnost, pa da tek onda udjes u posao. Pomalo govorim i iz licnog iskustva jer sam do sada u studio spiskao 300.000 dem, a onda mi je posao puko 1992 godine, i do danas se nisam oporavio u smislu biznisa, ali jednostavno volim studio i rad u njemu, pa mogu sebi da priustim da iz drugih izvora kupujem opremu i uzivam u njoj. Braco Srbi oprezno, taj biznis polako puca u svetu, a kod nas nikad nije ni bio ozbiljan biznis.
|