Pa vidi ovako, F Duke je super kuciste, samo sto meni izgleda mnogo ruzno, da ne kazem gejmerski,ujedno Divineru to mi je jedina zamrka na Ru DAW Pro i One: Spoljni izgled. Opet ponovicu to je samo moje misljenje jer sam Vajar po struci a bavim se i dizajnom pa volim te skromnije izglede sa stilom....
E sad da vam pricam moju logiku pri kupovini mozda nekom bude od koristi!
Sto se kucista tice namera mi je bila da to prebrinem za dugi niz godina, pa sam obratio paznju na sledecE: Da mogu da ga gledam svaki dan a da mi ne smeta i da me ne smori, u skladu stim sam izabrao taj monolitni univerzalni jednostavni dizajn koji nikad ne zastareva.
Drugo da bude funkcionalno i veliko da pri buducim promenama i nadogradnjama konfiguracije ne menjam i kucu!
Dakle da bude tiho sa mogucnoscu poboljsanja tisine!I da ima prostora da podrzi nadolazece komponente bar narednih 4-5 god.
Sa tisinom sam sad prezadovoljan jer na starom racunaru sam imao na svakom vokalu COOLER efekat

!!
E sad recimo ja veoma dugo radim projekte da kazem i po 4-5 godina, nekad i 2-3 jer nemam vreme samo za muziku da radim pa se otegne, u skladu sa tim logika mi je bila da napravim konfu koja ce da mi radi dobro i zadovolji potrebe bar dok izguram recimo 1 eventualno 2 projekta.
I bas zbog toga gledao sam da ostavim prostora za sve nadogradnje, kako potrebe budu rasle. Zbog toga je i izbor napajanja bio takav da istrpi sve sto sada ne treba a u buduce bude trebalo!
Plocu sam izabrao dogovarajuci se sa vama dvojicom! I tu smo napravili pun pogodak, ukratko DDR2 i 3 , i 45 nano podrska, 8 sata prikljucaka, 8 USB pozadi 2 unutra , lan .....i naravno ako ustreba pred nadolazecim softverom koje je sve veci i veci: RAID 1,2,5,10 rezim
Sve u svemu za DAW odlicna...s tim sto sam ja izabrao ovu koja ima oznaku E jer ima ekonomic enrgy save dakle usteda energije 70%.
Eto ja krenuo sa jednim HDD-om a bice ih jos dva, dodacemo kasnije Sonic Tower kad ga nadjem !
Sto se tice klokinga kako sto rece diviner nisam vican tome i bice ga tek kada moji projekti budu iscrpeli resurse kompa, a za sad to nije slucaj.
Teram najvise 10 VSTi-a i jos 5-6 koje mi zauzme bubanj kad ga ima u pesmi tj ako se stavi svaka komp. na poseb. kanal+ nekoliko Audio kanala.
TEst ce da bude cim se izabere windows koji radi dobro!!!
E da imam jedan PATA WD HDD 320gb 6 mb cash, mogu njega da stavim na ide port, ako bi mi on ok radio u kombinaciji sa ovim WD AAKS 250gb 16 mb( kao sistemskim) onda da ne uzimam jos jedan sata???
Eto deco preterasmo al sta ces....
pozdrav
A.