Quote:
Originally Posted by diviner
Ma nije pogrijesio u vezi kucista, jer ga je platio ispod moje dilerske cijene (mi ga za ruDAW-e dobijamo po 103+PDV). Da mi je samo znati gdje ga je nasao po toj cijeni  . Inace kuciste je odlicno, zvucna izolacija je na nivou naseg sredjenog DUKE-a za ruDAW PRO (jedino smeta ontop otvor za vent, jer tuda procuri vecina shumova iz kucista, pa je u ukupnoj ocjeni zvucne izolacije nesto losije rjesenje, ali ima prednosti, recimo izdvojeno napajanje dole). Koristicemo ga za ruDAW XTM ubuduce, s tim da cemo raditi neke izmjene i obrade (ontop otvor ce biti zatvaran, kuciste ce dodatno biti oblagano plutom i sundjerom, ventovi ce imati gumene srafove, itd...)
Sto se tice napajanja (Chieftec 450W), nije najpametnije drzati max 800rpm na istom, jer ti moze prsnuti od previsoke temperature (pod konstantnim 100% opterecenjem recimo). Arthur ima nas modovani Coolermaster 430W (koji uzgred moze da gura dual 8800GT karte i 4HDDa, OCovanu core2 platformu bez ikakvih problema), a ne chieftec, jer Chieftec i ne moze da se moduje (nemas gdje da mu uguras dodatne hladnjake). Doduse, sve to zavisi i od toga kakvu konfiguraciju guras na istom, i u kakvom kucistu ga drzis, tako da je vrlo vjerovatno da ipak nece biti nikakvih problema.
|
da,Diviner,ali mogu se kladiti da bi manje love izaslo to vase modifikovano kuiciste F.Duke nego taj Antec,jer,kao sto i sam kazes,i za te pare koje vec das za Antec-a,potrebna je opet mala dorada istog.
a drugo,sto se tice samog napajanja,pa covek rece da je uzeo jedan hard od 250 GB,cak i da uzme jos jedan HDD,ne bi bilo problema sa hladjenjem napajanja,a ja sam nekako skapirao da su upravo tolike i njegove potrebe.i koliko sam razumeo,covek ne namerava da o.c. komp.
u svakom slucaju,nisu inzenjeri koji projektuju napajanja ludi pa da na ista stavljaju onoliki broj sata prikljucaka za koliko sata hardova je to napajanje i predvidjeno.e,sad,druga je prica sto mi budzimo sve i svasta na napajanja srednje klase,preko njihovih realnih mogucnosti i specifikacija.u svakom slucaju,Korenjaku ce tih 530W i te kako zavrsiti posao,bez sumnje.moja je opaska bila samo u smeru da li mu je bas i neophodno toliko napajanje za 1,eventualno 2 h.d.d.-a i jos par komponenti,kolike su njegove potrebe.
konkretno,moje potrebe zadovoljavaju 2 sata H.D.D-a (od 400 i 500 GB),jedna niza srednja pci-e grafika(neki 7100 chip,cisto radi slike na monitoru),i jedan pioneer dvd rw.
sve ostalo sto bih stavljao,radio bih na svoj rizik(i naravno,kao sto si rekao na realan rizik od pregrevanja i crkavanja napajanja).napajanje mi ima dva sata prikljucka,znaci da bez ikakve muke mora da opsluzuje bar dva h.d.d-a,i to je to.da sam "gadjao" varijantu za vise h.d.d.-ova,uzeo bih barem GPS 550.kad sam sve navedeno ukalkulisao,dakle procesor koji mi radi na 20% o.c,ali na default naponu(1.3V)(dakle podignut je samo mnozioc procesora,do granice od koje vec mora i napon da se dize),zatim DDR2 koji mi radi na 2.05V,dva H.D.D-a, jedna nezahtevna PCI-e grafika i taj jedan DVD RW,video sam da mi ovo i ovakvo modifikovano chieftec napajanje savrseno zavrsava posao.(uostalom,hvala Bogu,imam garancije na sve komponente,ko ih shisha,neka oni brinu...)
sto kaze narod "prema svecu i tropar"(tj.svako prema svojim potrebama)
pozdrav