View Single Post
Old 25-02-2008, 10:34 AM   #378
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default Re: Pokazi svoju konfiguraciju

Quote:
Originally Posted by diviner View Post

Ma nije pogrijesio u vezi kucista, jer ga je platio ispod moje dilerske cijene (mi ga za ruDAW-e dobijamo po 103+PDV). Da mi je samo znati gdje ga je nasao po toj cijeni . Inace kuciste je odlicno, zvucna izolacija je na nivou naseg sredjenog DUKE-a za ruDAW PRO (jedino smeta ontop otvor za vent, jer tuda procuri vecina shumova iz kucista, pa je u ukupnoj ocjeni zvucne izolacije nesto losije rjesenje, ali ima prednosti, recimo izdvojeno napajanje dole). Koristicemo ga za ruDAW XTM ubuduce, s tim da cemo raditi neke izmjene i obrade (ontop otvor ce biti zatvaran, kuciste ce dodatno biti oblagano plutom i sundjerom, ventovi ce imati gumene srafove, itd...)

Sto se tice napajanja (Chieftec 450W), nije najpametnije drzati max 800rpm na istom, jer ti moze prsnuti od previsoke temperature (pod konstantnim 100% opterecenjem recimo). Arthur ima nas modovani Coolermaster 430W (koji uzgred moze da gura dual 8800GT karte i 4HDDa, OCovanu core2 platformu bez ikakvih problema), a ne chieftec, jer Chieftec i ne moze da se moduje (nemas gdje da mu uguras dodatne hladnjake). Doduse, sve to zavisi i od toga kakvu konfiguraciju guras na istom, i u kakvom kucistu ga drzis, tako da je vrlo vjerovatno da ipak nece biti nikakvih problema.

da,Diviner,ali mogu se kladiti da bi manje love izaslo to vase modifikovano kuiciste F.Duke nego taj Antec,jer,kao sto i sam kazes,i za te pare koje vec das za Antec-a,potrebna je opet mala dorada istog.
a drugo,sto se tice samog napajanja,pa covek rece da je uzeo jedan hard od 250 GB,cak i da uzme jos jedan HDD,ne bi bilo problema sa hladjenjem napajanja,a ja sam nekako skapirao da su upravo tolike i njegove potrebe.i koliko sam razumeo,covek ne namerava da o.c. komp.
u svakom slucaju,nisu inzenjeri koji projektuju napajanja ludi pa da na ista stavljaju onoliki broj sata prikljucaka za koliko sata hardova je to napajanje i predvidjeno.e,sad,druga je prica sto mi budzimo sve i svasta na napajanja srednje klase,preko njihovih realnih mogucnosti i specifikacija.u svakom slucaju,Korenjaku ce tih 530W i te kako zavrsiti posao,bez sumnje.moja je opaska bila samo u smeru da li mu je bas i neophodno toliko napajanje za 1,eventualno 2 h.d.d.-a i jos par komponenti,kolike su njegove potrebe.
konkretno,moje potrebe zadovoljavaju 2 sata H.D.D-a (od 400 i 500 GB),jedna niza srednja pci-e grafika(neki 7100 chip,cisto radi slike na monitoru),i jedan pioneer dvd rw.
sve ostalo sto bih stavljao,radio bih na svoj rizik(i naravno,kao sto si rekao na realan rizik od pregrevanja i crkavanja napajanja).napajanje mi ima dva sata prikljucka,znaci da bez ikakve muke mora da opsluzuje bar dva h.d.d-a,i to je to.da sam "gadjao" varijantu za vise h.d.d.-ova,uzeo bih barem GPS 550.kad sam sve navedeno ukalkulisao,dakle procesor koji mi radi na 20% o.c,ali na default naponu(1.3V)(dakle podignut je samo mnozioc procesora,do granice od koje vec mora i napon da se dize),zatim DDR2 koji mi radi na 2.05V,dva H.D.D-a, jedna nezahtevna PCI-e grafika i taj jedan DVD RW,video sam da mi ovo i ovakvo modifikovano chieftec napajanje savrseno zavrsava posao.(uostalom,hvala Bogu,imam garancije na sve komponente,ko ih shisha,neka oni brinu...)
sto kaze narod "prema svecu i tropar"(tj.svako prema svojim potrebama)
pozdrav

Last edited by milanCHE; 25-02-2008 at 10:57 AM.
milanCHE is offline   Reply With Quote