View Single Post
Old 24-02-2008, 10:34 AM   #37
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Autorska i izvođačka prava

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
Hvala vam na odgovorima !

samo se ne bi slozio da je 40 puno za tv stanicu tj pogresno ste me razumeli , ja sam vas pitao koliko tv/radio stanica placa jednu pesmu za emitovnje tj koja je puna cena , a tih 40 din spomenuto da se dodeljuje autoru pesme za javno izvodjenje od strane sokoj-a i sad jos jedno pod pitanje , da li se tih 40 dinara (primer , a i bas sam se uhvatio za tu cifru ko solaris sintova :]]] ) deli na pola tj vise ljudi ako su ucestvovali vise od jedne osobe na pesmi ? citao sam sve sto ima na sajtu sokoja , sve sam pitao tete i cike u sokoju ali mi je sve to nekako teorijski zbrzano , tj kako to stvarno deluje u praksi ? ...

ja se izvinjavam ako sam odlutao od teme , ali eto prilike

Pozdrav !

Ne postoji fiksni iznos, naravno. Imas bodove (za pop od 1-3), u zavisnosti od toga da li si sam prijavio pesmu imas 1 ili 3... Hahaha. Sistem naplate ide po minutu emitovanja. Puta odredjeni broj bodova. Na kraju se sve sabira za svakog autora po izvestajima (kosuljicama) pristiglim iz Nac. i Kom. stanica. Onda se 40% lapi, pa neko ko glumi Up. odborasa zaradi vise od najvrednijih kompozitora, iako je on obicna kita. Itd. Dalje znas... Ili pretpostavljas...
perun is offline