Quote:
Originally Posted by alavuk
Mnogo nesto nistica u ovom postu , nesto mi to ne pije vodu donekle , iz razloga , cemu onaj protest estradnih izvodjaca pre par godina ???
koliko se secam mislim da nam je ljubazni gospodin iz sokoja kad smo registrovali pesme kod njih , rekao da se po svakom emitovanju izvodjacu dodeljuje 40 din. :S cifra je bila "okvirna" znaci izlupeta cifru kako mu se ko svidi tj padne na pamet , pa koliko onda neka radio stanica koja placa javno izvodjenje placa sokoju ??? posto vidim da ste veoma upuceni u fabulu radnje , recite slobodno , necemo spaliti zgradu sokoja niti lomiti stakla i niti praviti haos zbog 40 dinara po izvodjenu za izvodjaca
Pozdrav!
|
Hajdemo redom:
1. izvodjači nemaju nikakve veze sa Sokojem. Od Sokoja se naplaćuju samo autori (kompozitor, aran?er, tekstopisac)
2. koliko mi je poznato, u toku pro?le godine su dve agencije od Zavoda za intelektualnu svojinu tra?ile registraciju za za?titu prava izvođača. Izgleda da jo? ne ispunjavaju uslove za tako ne?to.
3. u Sokoju verovatno mogu da procene vrednost emitovanja pesme na osnovu proseka prihoda po pesmi u toku prethodne godine. Zvanično ni?ta neće da ka?u a mislim da je 40 din. puno za emitovanje na radio stanici. Valjda je u pitanju emitovanje na TV stanicama.
4. Nećemo spaliti zgradu...