View Single Post
Old 21-02-2008, 11:40 PM   #30
Max
Pro Member

Default Re: Audio Post za tv sitcom - koji powered plugin system (Due,Uad,Poco) ?

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
bem li ga, nema neke filozofije, jednostavno sam iskustveno to primetio. Ubija mi explozije i to muski A za Timeworks znam da radi super, obilato ga zloupotrebljavam u muzici. Ajd probacu ga i na seriji, sad si me zainteresovao. .
I ti si sad mene zainteresovao u kontra pravcu ..... a ja se bas bavim limiterima dosta .... a postujem UAD plagove i moram priznati da sam se prilicno razocarao u precission .... nekako mekan ..... probacu ga ponovo .....

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
E sto linear-a tice, stvarno ne znam nista o tome tako da sloboodno baci koju rec na forumu.
Pa poceo sam da primecujem na lose snimljenim hi hatovima ili recimo na timpanima ...... skines tu zvonjavu sa notchom .... npr na 250 Hz .... i onda jasno cujes peakove na 500 i 1000 Hz .... koje moras da skidas ...... a pre toga ih nije bilo

Posle sam to poceo da cujem svuda ...... a koliko znam , normalni eq ovi i rade po principu pomeranja faza ......

Trenutno ..... kad radim ozbiljnije projekte ..... trudim se da na bitnijim kanalima koristim dinamicke eq ove ..... koji rade po principu multibanda ....... nema tih artefakata ..... a pri tome je super sto kad odredjenih frekvencija koje si podesio za skidanje , nema .... onda din eq i ne radi ..... pa sve ostalo zvuci prirodnije .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote