Thread: Fond Za Razvoj
View Single Post
Old 21-02-2008, 01:46 PM   #7
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: Fond Za Razvoj

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
E sad jebi ga ti pametujes. Postoji za to gore navedena inspekcija koja izvrsi expertizu i ako ustanove da ti sa svojom delatnoscu neprekoracujes dozvoljene vrednosti ti si miran. To sto tvoj ortak nepojacava je jedna stvar, a kafic je druga stvar jer tu pored muzike galame gosti i radno vreme svakog lokala je tacno propisano, ako je on to krsio to nema nikakve veze sa ovom pricom. Ako to smeta pa ljudi zovu policiju posle toga sledi prijava.Ta inspekcija je kod mog ortaka upravo dolazila zbog prituzbi gradjana, ljudi su izvrsili merenje dali zakljucak i tako se zavrsilo.
Neznam tacnu adresu ali verovatno na 988 mozes doci do broja gradskog inspektorata za zdravlje i dobiti informacije.
ne razumem sta to pametujem ako kazem sta se desilo nekom konkretno... oni koji vrse merenje rade to i u kaficima i u studijima i u diskotekama... poenta je da oni, u nekom prostoru (recimo u studiju) pojacaju muziku koliko moze, a ne onoliko koliko si im ti rekao da ces pustati, i onda mere buku napolju, kod komsije i sl.. Oni odredjuju da li ti sa svojom opremom imas mogucnost da nekog uznemiravas, a ne da li se kunes u kevu da neces da pojacavas... inace tog mog ortaka su prijavili iskljucivo zbog muzike (u toku radnog vremena bez dranja pijanih gostiju), pa sam zato i dao primer, jer su mu poslali te likove sto mere buku, i oni su zakljucili da on moze da napravi nedozvoljenu buku... pritom nikog ne interesuje da li je on stvarno glasno pustao muziku ili ga neko iz zgrade ne voli... on ima dovoljno jako pojacalo da moze da uznemiri nekog + neko ga je prijavio (naravno vise puta) = kazna...
... eto, pa kome koristi nek primi k znanju, kome ne koristi nek ignorise...

Pozz