Quote:
Originally Posted by stormwatch
Zavisi na koji nacin se pristupa tom problemu, jao kao montazer od nekih 13 godina staza koristim iskljucivo Premiere 6.5, Vegas i WaveLab i sa tonom nikada nisam imao ni najmanjih problema u postprodukciji ali posto sam i ja mislio da preporucim Vegas, nista od toga 
|
niko ne kaze da covek moze imati problema sa tvojom gorenavedenom konfiguracijom, dabome to sljaka dobro nema sta, radi se samo o profesionalnijem i sto je moguce bezbolnijem okruzenju - uglavnom namenjenom pro radu na filmu i serijama, gde su svakodnevne mnogobrojne izmene kao dobar dan (ovim ne potcenjujem rad na televiziji i informativnom programu - samo pravim razliku u kompleksnosti radnog okruzenja). Ovih dana sam isto tako u toku da demistifikujem sve licne nedoumice oko odredjenih workflow-a, ali sa dva dugometrazna filma iza sebe, tvrdim da je nocna mora raditi sve "peske". Dabome da moze, to niko ne osporava, samo kosta vremena i zivaca. Zato ljudi smisljaju sve te OMF, AAF, MXF, XML i ostale inovativne formate. Nesto od toga sljaka a nesto ne, ali cilj je da se posao zavrsi sto je moguce pre i da je sto bezbolniji postupak.
...u svakom slucaju svako ima pravo da izabere alatke i workflow koji njemu odgovara. Problem jedino zna da nastane ako se stvore navike koje su destruktivnog tipa za upgrade posla (tipa montazer sa lokalne TV dobije posao da montira film - nije nemoguce kod nas, mada se to retko desava, bas zbog tog backgrounda organizacije i poznavanja filmskog nacina rada)
pozzz