View Single Post
Old 16-02-2008, 06:34 PM   #28
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: omiljeni poly synth za bass

Quote:
Originally Posted by HrastProgrammer View Post
Bojim se da Robert Miles nije koristio ni SH-2 niti bilo koji drugi SH za bas na "Children". Imam tu stari Future Music u kojem je interview s njim. Kaze da je u to vrijeme imao Korg M1 i 01/WFD, Akai S3200 i Kurzweil keyboard..
nisam ni rekao da je koristio. nego da je to taj tip zvuka. ako je potegnuo iz akai-ja, opet je to bio sample od analogne sprave. dosad sto sam cuo, SH-2/9 najbolje radi taj karakter basa.

sto se tice izbora (smapling ili analog) uvijek sve moze i ne mora raditi posao, ovisno o aplikaciji, npr:

linija kod milesa je jednostavna, de facto jedan ton, i ako imas dobar sample nema razloga da ti to ne radi. medjutim u prog ili twistedu gdje sviras malo kompleksnije linije i sekvence, te pocnes otvarati filter pod rezonancom itd.. sample kao jednodimenzionalni zapis tu vise ne igra. moras de facto imati spravu koja to "generira" a ne "reproducira". zato ce puno bolje ce odraditi VA, a jos bolje RA koji uostalom i jest bio originalni source za sve te sampleove.

Quote:
Originally Posted by Joyba View Post
clc_SH-2_bass TO JE TO!!!!

samo ih nesto nisam vidjao u oglasima...
ma znao sam..

evo pronasao sam, napravit cu repost ovdje ako netko nije vec cuo:

lead-to-thickbass
bass
blipp_brapp
discrete_bass
warmlead
dblsawlead-to-bass
pwbass_filter_sweep
selfosc_R2D2
square-pw-pwmseq
pwm_filter-sh
power
snappy_kicks_n_bleeps
selfosc->subbass

acid_LPB2UBE - kroz electro harmonix tube pedal..

ne zovu SH-2 bezveze "Rolandov Minimoog"..

istina nije ga lako naci. najbolje iz amrike. dovoljno je mali da se shipa klasicnom postom. (USPS). obzirom kako lose stoji dolar - isplati se platit sve i carinu i shipping itd..

Last edited by clusterchord; 16-02-2008 at 06:43 PM.
clusterchord is offline   Reply With Quote