Quote:
Originally Posted by LACKY
Verovatno nisam shvatio sta covek hoce. pa procitah ponovo. Izvinjavam se kada nadjete takav multikanalni softver, koji je u direktnoj interakciji sa Premijerom ili bilo kojim drugim, obavestite i mene.
|
Final Cut i Soundtrack Pro

rade to odavno - izeditujes sve, desni klik - Send to Soundtrack pro (najvise podseca na Acid na PC-u, ima drag and drop AU efekte, i radi super) na kraju Save, vratis se nazad u final cut (Apple-Tab) i sve je OK.
OMF radi izmedju ProToolsa i Final Cut-a bez problema. Pa kod Kusturice ekipa svaki dan bar pet puta odradi export, sibnu mejlom omf i kolega nastavi da radi.
Mislim da je najveci problem oko nestandardizacije. Evo mi bas pre neki dan ista fora - radimo EDL liste (koje kao rade svugde do jaja, postoji brdo formata za edl (cmx 360, 3600, bv9300....)) i stalno neki problemi, i na kraju Edius nikako nije hteo da razmeni EDL sa FinalCut, a Premiere je uspeo, ali mora da se ispostuje milion parametara (a pola toga ne pise u User Manual.... nego ono, dodji u Avid na kurs, ili se ogrebi od iskusnih worldwide montazera)
p.s. mislim da i Adobe uvodi tu foru sad u CS3 izmedju Auditiona i Premiere-a (mislim da se zove Dynamic Link, a ta fora je i za AfterEffects, Photoshop.... sve Adobe... bas kao sto to ima u Final Cut Studiju - maznuli su - svaki program radi sa svakim, bez potrebe da se pale i gase aplikacije, sve se oma update-uje...)
...cinjenica je da nesto radi a nesto ne - samo treba provaliti i imati zivaca