kad sam trazio rjesenje za straznji zid rezije bilo je dosta kombinacija u igri a za kamen sam se odlucio zbog estetskih razloga. bile su u igri nekakve plasticne piramide, drvene resetke i razna druga gotova industrijska rjesenja, ali meni je sve to bilo ruzno. onda sam nasao na SAE ovo rjesenje sa kamenom.
kad smo gradili zid, vodili smo racuna da bude sto neravniji i da bude siroka i duboka fuga, tako da na mjestima kamen strsi i po 15 centimetara u odnosu na fugu ili 12-13 centimetara u odnosu na drugi kamen.
jutros smo otvorili trapove (gips je debljine 12cm) i skroz ih nabili spuzvom tako da nema zraka, a u trap na plafonu smo umisto vune koja je prilicno meka, prozracna i lagana takodjer nabili gustu spuzvu (spuzva je specjalna - za akusticne izolacije).
jutros su mi bas dosli i zvucnici adam p33a. oni imaju na sabi 'room eq' i sigurno ce i to bit dodatna korisna opcija.
@NLP: koliko san te razumi, ti mislis da flutter wall nije dobra solucija!? jebiga, ja san ga vec platio i cekam da mi dodje svaki dan.
i naravno, ne ljutim se na primjedbe. zato i stavljam sve na internet da bi se moglo komentirat. sto se moga slucaja tice, sigurno ce neke stvari bit nemoguce 100% popravit, ali ce topik bit koristan nekome ko ce sutra opremat svoj studio.