Quote:
Originally Posted by DADDY Z
a kako kontrolises gain,freq i q na equaliser-u ili trashold i ratio na compressor-u?
ne sla?em se sa tobom ali dobro ukusi su različiti (iako smo u istoj muzici)..
u svakom slučaju po meni su mnoge stvari bolje a ako nisu bolje onda su bar iste kao na uad-u na kojem mo?e? pokrenuti samo nekolicinu dok na LM radi? na 32m=16s kanala
|
Tesko. Moras za svaki setting napraviti ili loadati IR i onda jih menjas ko presete.
Veoma neprakticno.
Nisam u startu bio jasan i ispalo je da mozes iste stvari koje mozes radit na LM radit i na SD.
Moj point je bio da radi LM na istom principu kao SD i teoretski drzi da ako bi imao IR od LM i puno bolji GUI kod SD to bi moralo biti isto.
A nije.
Ja imam kolekciju svojih i pro IRa koju nekad upotrebljavam i to su vise manje nekakvi shelving eqi, HI/LO pass filteri i reverb impulsi. Ali mi je to iz dana u dan sve manje aktuelno.
Iskreno mislim da poslednja generacija native plug ina i kompjutera ima vec toliko dobar omjer snage i kvalitete sounda, da su externe dsp karte postale nepotrebne i neprakticne.
A od svih koje sam probao (LM, Powercore...) sam obdrzao samo uad, i znam da ce mi za par meseci i ona biti suvisna jer ce svi ti algoritmi postojat u native formatu kod nekog drugog proizvodača u istoj ili boljoj kvaliteti i imat cu mogucnost da sam 100% mobilan i da mogu radit na avionu, vlaku ili bilo gde i da ne trebam nosit sa sobom Xpander ili nesto slično sto zahtijeva dodatan izvor struje.
Pozdrav,
Gregor