1. da li je moguce kashnjenje signala zbog ~30 metara multikor kabla razvuchenog izmedju rezije i studia? studio i reziju mi deli hodnik od 5 metara + sam kablove zavukao iza akustike tako da sam bash morao da ih petljam..
- kablovi su klotz studio link 16/4.. ako vam znachi neshto..

poshto kapiram da je kvalitetan kabl, i da to znachi neshto (stvarno nisam struchnjak za kablove, otud i ova pitanja..)
2. da li ce mi trebati pojachalo za slushke? iz emu 1920m (monitor out) mi je uboden kabl u mackie big knob.. odalte ide preko adapter/kabla u multikor, pa do studija, pa opet u adapter/kabl... na kraju cu ubosti slushke.. ili ce mi trebati preamp? Slushke su neke audiotehnika.. uhh.. zaboravih ime... direktno kad ih ubodem je dovoljno jak signal.. ali me interesuje koliko slabljenje da ochekujem..?
3. da li je moguce da mi je potpuno novi big knob s*eban? uzeo sam ga pre nedelju dana, i ne znam.. ubo sam monitore u njega i neshto pucketa.. monitori ne crvene.. on ne ulazi (na njegovom pikmetru) u crveno nikad.. izlaz iz zvuchne je bio +4 max, pa sam ga smanjio na -10.. ali opet pucketa..
bonus pitanje:
probao sam napraviti eksterni instrument u cubaseu.. ushtekao sam u moj e piano midi in i out.. i isto to i u kartu.. selektovao sam ulaze i izlaze u cubaseu.. ali se nishta ne deshava.. bar da imam bilo kakav zvuk.. pa chak i da to nije to.. ali ne.. zvuka nema.. a sve sam lepo namestio.. midi i/o.. input na karti.. i imenovao klavir..

ne znam u chemu je problem..