Quote:
Originally Posted by Bane Lightrider
Svaka cast Ivane!
Planiram nesto slicno, tako da imam par pitanja:
Prostor sa kojim baratam je veoma mali (3x2), i u njega zelim da spakujem sobu za slusanje + snimanje sa jednim kond. mikrofonom.
Da li je pametno lepiti jedan sloj Azmafona direktno na zid, onda staviti rostilj i za njega prikucati AD ploce? Koliko rastojanje od AD ploce (zavrsnog sloja) do zida bi trebalo da bude da bih dobio kakvu takvu akustiku niskih frekvencija?
10x unapred!
|
ne znam da li ces time ista dobiti... realno to odmachinjane od zida apsorbera spusta njihovu frekvenciju na kojoj apsorbuju zvuk nize... (sto dalje od zida to niza frekvencija, sto gusci materijal koji je na rastojanju to opet niza frekvencija) ta tvoja soba, da kazem sobica, je jaaaako mala... verujem da tu ima i previse problema sa sopstvenim rezonancijama same prostorije... mozes reci tacne dimenzije pa da vidimo sta modecalc kaze (modecalc proracunava te sopstvene rezonancije prostorije)
www.realtraps.com
znaci veliki ti je problem sa combom u basevima u tom prostoru...
inace mislim da nista neces postici ako azmafon zalepis na zid, tj taj sloj kao da si bacio, po mom misljenju, neka me neko ispravi ako gresim...
u svakom slucaju, to je jako mali prostor, a ima problema u basu, a za reshenje toga nema prostora.... u svakom slucaju probaj neke bas trepove da napravis i da ih smestis po coskovima ili po plafonu, ili mestu gde se spajaju plafon i bocni zid.. gde nece uzeti mnooogo prostora... i nemoj ici 2 rostilja... samo jedan i to ploce...
opet ponavaljam neka me neko ispravi ako gresim, ne bih voleo da coveka navedem na pogreshan put, put koji mnogo kosta...
pozdrav!