View Single Post
Old 05-02-2008, 12:49 PM   #9
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: VST-ovi za G Funk

mislim da su ti ljudi već gotovo sve rekli...

ja bih samo dodao da prošunjaš malo po internetu i da nadješ originalne pjesme od kojih je nastao g funk...npr . warren g - regulate je Michael McDonald - I keep forgetting...itd itd...tako ćeš na osnovu originala i g funk obrada da vidiš ša mu oni to rade, kako ga frabaju da dobiju taj g funk zvuk...poslušaj ljude kao što su George Clinton i Roger Troutman, jer su oni u suštini stvorili g funk...mislim (mada nisam 100% siguran) da je George Clinton zasužan za one zujave leadove , a Zapp and Roger za one punchy hand clapove (za ovo sam 100% siguran)...

a što se tiče vsti-ova..dobro su ti ljudi rekli...ja bih ti pod broj jedan preporučio pro-53 (emulaciju propheta -5) jer znam da je taj sint upravo dosta koristio Roger Troutman....takodje dobro bi ti bilo da malo procackas sa onim novation vsti-ovima...bassstation i vstation i ne bi ti bilo od goreg da nabaviš i neku od emulacija minimoog-a....medjutim, g - funk nije strogo sint zvuk, tako da bi bilo potpuno treba da imaš neki dobar piano, epiano i upšte neke kvalitetne semplove instrumenata brass, strings itd...takodje, da bi ti to zvučalo dobro, trebalo bi znati i po koju muzičku caku, jer iako ti to možda ne izgleda tako - tamo ima po koja džezerska forica da bi se dobio taj šmek ...
balthazaar is offline   Reply With Quote