Thread: Beovizija 2008
View Single Post
Old 04-02-2008, 02:10 PM   #66
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Beovizija 2008

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Ne vidim razliku izmedju pogoreliceve interpretacije Shopena i recimo Fatboy Slim-ovog kupovanja 20k ljudi na Exit mainstage-u pre par godina.
Ja vidim.
Ne mozes da stavljas jedno pored drugog komercijalni MTV produkt, namenjen da se dobro proda i kao takav besomucno zastupljen u medijima (u vreme kada im je to bio interes, sad su interes razni crnci i tzv. RNB...) i rad coveka koji je svoj ceo zivot posvetio klaviru, bez ikakvih materijalnih pretenzija u momentu kada je pocinjao da se bavi sviranjem.
Ko je malo slusao na fakultetu predavanja iz Sociologije umetnosti (ili sociologije uopste, na bilo kom fakultetu), zna da postoji velika razlika izmedju kulture i sub-kulture, umetnosti i sunda...

No big deal

Licno radije odem na neku dobru svirku nego na koncert klasicne muzike, iako sam dobar deo zivota proveo svirajuci istu, ali to ne znaci da je nesto "umetnost" ili "nije umetnost". Nista vise od toga nego da je to moj trenutni afinitet.

Imala je Ceca mnogo vise hiljada ljudi koje je kupila i na Marakani i na Uscu, pa se ne bih usudio da kazem da je to "umetnost", bez obzira na to sto u svakom momentu zena moze da skupi vise ljudi nego Fat boy Slim i Pogorelic zajedno...

Nego, debelo zagazismo u off topic...

Veceras cemo videti drugu polovinu ucesnika ovogodisnje BVZ. Mnogi tipuju da se bas u toj grupi krije ovogodisnji predstavnik Srbije na Eurosongu.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote