Re: Beovizija 2008
naravno da je to njihova pesma, nisam mislio da se otkida deo njenog autorstva.
Autorski u ovom slucaju definisem sam cin izbora i kombinovanja razne namenski pravljene muzike u jednu precizno odradjenu celinu, zvanu DJ set. Znaci, ne samo da DJ umetnik percipira emocije koje odredjena pesma/komad muzike u sebi sadrzi, vec percipira i raspolozenje publike koje je posledica mnogo faktora, od prostora, preko prilike i povoda, te nalazenje najefikasnije kombinacije tudje muzike da bi u jedinstvenom trenutku izazvao najbolju mogucu reakciju publike. Slicno improvizaciji na jam sessionima. Ne samo da identifikuje, nego i namece svojom sopstvenom zeljom iste te emocije koje ovako spakovane postaju MIX kao njegovo autorsko delo, zato sto izazivaju potpuno posebnu emociju koju ta ista muzika, losije spakovana, sama po sebi ne bi izazvala, i tome je sustina.
Prvi sam bio zestok protivnik DJizma kao clan BG scene sa nekoliko bendova, dok nisam bolje i detaljnije upoznao materiju, te se osetio malko glupavo sto sam donosio sud bez svih faktora. Iako danas privatno slabo slusam takvu muziku, cesto posecujem mesta koja pripadaju toj kulturi, i izuzetno lako prepoznam loseg, dobrog, pa cak i potencijalno dobrog DJ-a. Znam kad me neko "vozi" a kad nervira.
|