Quote:
Originally Posted by analog
Boggy, šta vi mislite, da li je bezbedno po rad zvučnika praviti ovoliki zadnji otvor sa 'S' faltama koje će se šrafiti sa četiri šrafa (2 na zadnjoj strani i 2 na bočoj) koji se pritežu na metalne navoje u drvetu?
|
Sto se tice "bezbednosti", odnosno ja to shvatam... kao... "da li ce da rikne" zbog "S" falte... onda mislim da nije nebezbedan zbog toga....
Jedino sto mislim je da taj otvor nije toliko neophodan (stari picolino to nije imao, i previse je kabinet uzan i malen da bi se to realizovalo) ... i ja bi poklopac "zakeksao" za bokove, a "S" faltu, i sve okolo zalepio... sve presmirglao i zavrsio pricu sa tim... (to sam samo ja... jel'te

)... majstoru se komplikuje posao, poskupljuje (bez jakog razloga), a pri tom nisam siguran da ce to za duzi period godina i posle cestog odsrafvljivanja i zasrafljivanja.. drzati kompresiju u kutiji na pristojnom nivou. Materijal od koga radite je medijapan,... i ne treba ocekivati da ce se on ponasati isto kao i drvo... jer od drveta, tu ima samo drvene prasine... ostalo je lepak.
Za kredenac ili vitrinu... ovakav poklopac (samo da nesto "pokrije") je ok... ali za zvucnik... ne... (ponavljam ... ovo je samo moje licno misljenje.... mozda ja preterujem)
Ako treba ista, sto u originalnom projektu nije planirano, zakomplikovati i poskupeti, onda je bolje zaobliti ivice unutrasnjih pregrada, i ivicu otvora za drajver sa zadnje strane... (opet... iznosim samo i jedino svoje licno misljenje)
pozdrav
bogi