View Single Post
Old 29-01-2008, 11:56 AM   #91
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by keks
E moji drugari, zar mislite da je tako samo na višim školicama vezanim za zvuk. Razmislite dobro... Nema to nikakve veze samo sa njima. Vi ste sve to videli i osetili na njima, to jeste ono čime se bavite. Ali, ja vam kažem, iz svog školsko-fakultetskog iskustva, da je tako isto, ako ne i gore, NA SVIM ŠKOLAMA I UNIVERZITETIMA U OVOJ J...... ZEMLJI. Propagira se mehaničko učenje i ulizištvo, ističu minorna, repetitivna znanja, a razumevanje se uzima kao krajnje nebitno, iako je upravo ono svrha učenja. Predavači su obični pajaci koji se ne stide toga da ti čitanju svoje, davno prepisane i loše sročene knjige, koje ti prodaju kao obavezne i svake godine uredno ponovo štamapu, da isprave zareze, koje ni za 20 godina neće umeti dobro napisati.

Zato pamet u glavu, ceo život je učenje, škola je samo jedan minorni deo života svakog pojedinca. A naše školstvo, kada bi sutra nestalo, mislim da niko ne bi ni osetio. Sve ono što se ne menja, ne prilagođava vremenu, osuđeno je da propadne.
True, true, a vrhunac svega je sto mnogi imaju usadjen sistem "samo da steknem diplomu i eto para", ali dobro, treba neko da radi i u firmama...