Quote:
Originally Posted by clusterchord
Baltahazaare, ti se raspisao o bajkama.. a ja bas mislio - na tebe.. nisi probao nijedan MPC (a kamoli jupiter ili mini) a stalno njanjkas po njima. i od prije..
jbga sta da ti kazem, bez ljutnje ali tvoj krizarski rat protiv hardvera je ponekad zamoran. eto uzmi lijepo neki od postova sa Jupiter-8 demom, ako nemas dacu ti ga ja , napravi to da zvuci isto na tvojoj Arturiji i - začepi svima usta zauvijek.
ici u ovake predimenzionirane ekstreme (auto na kurblu, robin hood i ostalo), nebi bi podupro nesto neargumentirano, je klasicno rijesenje bacanja prasine u oci ali - kratko traje. deder ti nama nesto konkretno.
|
xexexexe...znam ja da si mislio na mene

zato sam i odgovorio :P Ne bih ni slučajno da se ovo svati kao neko glupo prepucavanje u nekom ličnom smislu, al i meni je zamorno više dizanje u nebesa nekih sprava iz istorije ...i kad god je ova tema - uvjek sam spreman da kažem da ja istinski te sprave volim i da bi ih rado posjedovao i družio se s njima, ali uvijek sam spreman da kažem da nije istina da se taj zvuk ne može postići! Takodje, ja ne govorim o nekoj 100 procentnoj identičnosti , jer i sam znam da te neke stare sprave ne zvuče isto ni među sobom! Ja govorim o tome da može da se uradi gotovo isto ...znam da neće biti identično - što uopšte ne znači da će biti gore! Takođe, ja mislim da je glup taj "argument" kao " Ti nemaš ili nisi koristio tu spravu", jer valjda su te sprave korišćene i snimane u ko zna koliko pjesma i demo patcheva i može da se čuje njihov zvuk i karakter i bez posjedovanja istih....... ili onda treba to da shvatim kao to da te sprave ne mogu čak ni da se snime !? da bi se čule kako treba osim u momnetu kad se svira!?
S druge strane ...isto kao što se tebi pojavljuje utisak da ja nemam dovoljno iskustva sa hardveskim sintovima - tako se i meni javlja utisak da oni koji tako pričaju uopšte nisu u toku sa softverskim sintovima, jer sad se prije postavlja pitanje da li će bilo ko napraviti na hardveru ono što mogu neki softverski monstrumčići !? Ja sam tebi cluster slao link za surge (ne znam jesi li ga do sad isprobao) a volio bih da jesi i da mi kažeš (pošto stvarno ne znam) koji to hardverski sint ima i klasičnu subtrakciju i fm i waveteble plus 6 mogućih ocilatora, od kojih svaki možeš da duplaš po šesnaest puta plus detaljna kontrola oblika - što klasičnih, što waveteble-a! a ne sve to ide odlična FX sekcija sa mogućnostima senda i inserta .....
i nije Surge jedini...
Edit
a , što se tiče toga da "skinem" neki patch . nema problema....dogovoreno ...neću Jupiter, jer uopšte ne koristim ni Arturijin, al ako već mora - može ! Samo m daj koji dan da pozavršavam neke obaveze i onda ću moći da se posvetim tome...